INFO

  • POREZNA UPRAVA FBIH: U PROŠLOJ GODINI ZABILJEŽENA REKORDNA NAPLATA POREZNIH OBAVEZA
  • KORONAVIRUS U BIH: JOŠ 2.969 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 33 OSOBE
  • BIHAĆ: UPRILIČENA PROMOCIJA UNIVERZITETSKOG UDŽBENIKA 'POSLOVNO PRAVO' AUTORA, PROF. DR. ALBINA MUSLIĆA
  • VREMENSKA: SUTRA SE OČEKUJE SLAB SNIJEG U VEĆEM DIJELU BIH
  • ZDRAVSTVO U RALJAMA ŽIVOTA: LJEKARA SVE MANJE, MOTIVA ZA ODLAZAK SVE VIŠE
  • U BIHAĆU ODRŽANA PLANSKA SKUPŠTINA CRVENOG KRIŽA UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • BIHAĆ: ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE USK I REGULATORNE AGENCIJE ZA RADIJACIJSKU I NUKLEARNU SIGURNOST BIH
  • U USK NOVOZARAŽENO 310 OSOBA
  • U SARAJEVU ORGANIZIRAN PROGRAM POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
  • UNIVERZITET U BIHAĆU: NA PUTU OD HISTORIJSKOG PROJEKTA DO TALAČKE KRIZE

HOĆE LI PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA BITI PROVODIVE U ŠKOLAMA?

- Nastava u osnovnim i srednjim školama u USK počinje u ponedjeljak. Krizni štab USK i Kantonalno ministarstvo obrazovanja odlučili su da će se nastava odvijati u školskim klupama, gdje će sat trajati 45 minuta, a učenici stariji od 11 godina i nastavno osoblje će biti u obavezi nositi maske, uz pridržavanje fizičke distance. Koliko će preporuke Kriznog štaba i Instrukcija ministarstva biti provodive u praksi pokušali smo saznati u nekoliko škola....

HOĆE LI PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA BITI PROVODIVE U ŠKOLAMA?

USK, 03. septembra - Prosvjetni radnici, ali i učenici i njihovi roditelji još jednu školsku godinu dočekuju neizvjesno. Krizni štab USK donio je preporuke, a Kantonalno ministarstvo obrazovanja, danas u toku dana, Instrukciju o organizaciji rada u školama. Za organizaciju nastave zaduženi su direktori škola. S obzirom na propisane mjere kako nastava treba da izgleda, kažu, u praksi je to skoro nemoguće izvesti na način kako je zamišljeno.

Prema instrukciji  resornog ministarstva nastavni sat će trajati 45 minuta, mali odmor 5, a veliki od 15 do 20 minuta i preporučuje se da ga učenici provode van školskih objekata uz prisustvo nastavnika. Nastava tjelesnog odgoja će biti realizirana u sali, a kada je to moguće na otvorenom. Produženi boravak se ne preporučuje, ali ukoliko škola odluči da ga organizira potrebno je da učenici budu u grupama od po 10 đaka uz onemogućavanja njihovog miješanja. Prijem učenika prvog razreda će biti organiziran u školskim dvorištima, holovima škole ili ako uslovi dozvoljavaju u učionicama sa posebnim vremenskim terminima...Više informacija u večerašnjem Dnevniku RTV USK.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING