INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • ESCOBAR: NOVA ADMINISTRACIJA BIĆE VRLO AKTIVNA U REGIONU, IMAMO ODGOVOR NA UTICAJ RUSIJE
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI
  • USK KORONA STANJE: TESTIRANO 137 UZORAKA, 18 NOVOZARAŽENIH, JEDAN SMRTNI ISHOD
  • TUŽILAČKA INICIJATIVA NA GORDANINOM STOLU: ZATRAŽENO HITNO FORMIRANJE PREDMETA PROTIV MILORADA DODIKA
  • U BIH 675 NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA, PREMINULO JOŠ 27 OSOBA

GRADONAČELNIK GRACA OSIGURAO A POČASNI KONZUL HOFREITER PREDAO STERILIZATOR KANTONALNOJ BOLNICI U BIHAĆU

- U Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić“ stigla je donacija vrijedna oko 18 hiljada eura. Nabavku najsavremenijeg sterilizatora za hitne postupke u operacionim salama finansirao je gradonačelnik austrijskog grada Graca. Inače, u ovom austrijskom gradu, prema nekim procjenama, trenutno živi i radi više od 15 hiljada Krajišnika...

GRADONAČELNIK GRACA OSIGURAO A POČASNI KONZUL HOFREITER PREDAO STERILIZATOR KANTONALNOJ BOLNICI U BIHAĆU


BIHAĆ, 2. avgusta -  Najsavremeniji sterilizator sa dodatnom opremom direktoru Kantonalne bolnice  u Bihaću uručio je Počasni konzul Konzulata Bosne i Hercegovine u Gracu i predsjednik Udruženja Bošnjaka Štajerske - džemat „Bošnjak“. Povod za ovu donaciju je pored ostalog bila i nezgoda u jeku epidemije koronavirusa, kada je zbog dotrajalosti eksplodirao uređaj za sterilizaciju na jednom od odjela Kantonalne bolnice.

Jorg Hofreiter, počasni konzul Konzulata BiH u Austriji je kazao kako su oni upoznati sa požarom i materijalnim štetama koje su nastale u tom slučaju, ali i prilikom eksplozije i potresa koji su dodali još briga. Kako Bihać i Bišćani imaju prijatelja u gradonačelniku Graca, Sigfrid Nagl je u razgovoru s njim, kako je kazao Hofreiter, razmotrio mogućnosti pomoći i odlučio da kupi vlastitim sredstvima sterilizator, a Hofreiter je ovaj aparat i dopremio u Bihać.

Sam gradonačelnik Graca, prema izjavama počasnog konzula, prati dešavanja u matičnim zemljama svih ljudi koji su u Austriji pronašli drugi dom, kako bi kao i u ovom projektu pomoći imali jasan cilj.

Više o donaciji, prijateljskom gestu i pažnji koja dolazi iz austrijskog grada Graca govorimo u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING