INFO

  • POREZNA UPRAVA FBIH: U PROŠLOJ GODINI ZABILJEŽENA REKORDNA NAPLATA POREZNIH OBAVEZA
  • KORONAVIRUS U BIH: JOŠ 2.969 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 33 OSOBE
  • BIHAĆ: UPRILIČENA PROMOCIJA UNIVERZITETSKOG UDŽBENIKA 'POSLOVNO PRAVO' AUTORA, PROF. DR. ALBINA MUSLIĆA
  • VREMENSKA: SUTRA SE OČEKUJE SLAB SNIJEG U VEĆEM DIJELU BIH
  • ZDRAVSTVO U RALJAMA ŽIVOTA: LJEKARA SVE MANJE, MOTIVA ZA ODLAZAK SVE VIŠE
  • U BIHAĆU ODRŽANA PLANSKA SKUPŠTINA CRVENOG KRIŽA UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • BIHAĆ: ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE USK I REGULATORNE AGENCIJE ZA RADIJACIJSKU I NUKLEARNU SIGURNOST BIH
  • U USK NOVOZARAŽENO 310 OSOBA
  • U SARAJEVU ORGANIZIRAN PROGRAM POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
  • UNIVERZITET U BIHAĆU: NA PUTU OD HISTORIJSKOG PROJEKTA DO TALAČKE KRIZE

FRANCUSKA SPREMNA PODRŽATI PROJEKT IZGRADNJE ONKOLOŠKOG CENTRA U BIHAĆU

- Naime, kako je rečeno namjera francuske države je pomoći izgradnju svojevrsnog onkološkog centra u Bihaću s obzirom na činjenicu da veliki broj stanovnika, iz godine u godinu, obolijeva od kancerogenih bolesti a referentni centri za liječenje poput Sarajeva, Tuzle i Zagreba su udaljeni od Bihaća...

FRANCUSKA SPREMNA PODRŽATI PROJEKT IZGRADNJE ONKOLOŠKOG CENTRA U BIHAĆU


BIHAĆ, 26. oktobra - U radnoj posjeti Bihaću boravila je delegacija francuske ambasade u našoj zemlji. Tokom odvojenih sastanaka sa premijerom USK Mustafom Ružnićem i gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem razgovaralo se o saradnji u oblasti zdravstva, turizma i kulture.

Naime, kako je rečeno namjera francuske države je pomoći izgradnju svojevrsnog onkološkog centra u Bihaću s obzirom na činjenicu da veliki broj stanovnika, iz godine u godinu, obolijeva od kancerogenih bolesti a referentni centri za liječenje poput Sarajeva, Tuzle i Zagreba su udaljeni od Bihaća. 

Kako je ovom prigodom kazao Muris Halkić, ministar zdravstva u Vladi USK, ovaj projekt je vrijedan 90 miliona eura, a rađen je partnerski s asocijacijom koja okuplja državljane Francuske i BiH, pa samim tim i građane USK-a, te što je veoma važno, zatražili smo od naših prijatelja da nam pomognu u lobiranju za projekt, kako bi ga mogli nominirati prema EU fondovima.

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća između ostalog naglašava da je Bihać spreman osigurati zemljište za realizaciju ovog projekta što je po njemu vrijedna stavka, osigurati dozvole i sve što bude do Gradske uprave.

Jean Christophe Thiabaud, savjetnik za kulturu i saradnju pri Ambasadi Francuske kazao je između svega kako je za njih važno da ovdje bude otvoren jedan centar za francuski jezik i oni će učiniti što god bude trebalo da ovdašnjoj djeci omoguće učenje jezika. Osim toga, kulturna saradnja će dobiti i druge vidove saradnje posredstvom muzičkog i likovnog bogatstva, te drugih polja saradnje.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING