INFO

  • VLADA I MINISTARSTVO PRIVREDE USK DODIJELIT ĆE SREDSTVA MALIM PRIVREDNICIMA
  • KCUS: NOVOZARAŽENIH 61, U IZOLATORIJU NA PODHRASTOVIMA 69 PACIJENATA
  • STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU USK
  • TRAGEDIJA U SANSKOM MOSTU: UTOPILI SE DJEČAK I NJEGOV AMIDŽA KOJI GA JE POKUŠAO SPASITI
  • VREMENSKA: I DANAS SUNČANO I TOPLO, ALI OD SUTRA SLIJEDE PROMJENE
  • ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA I JOŠ 40 POZITIVNIH NA SARS-COV-2 U BIH
  • ZASTRAŠUJUĆE: U AUSTRALSKIM POŽARIMA STRADALO GOTOVO TRI MILIJARDE ŽIVOTINJA
  • U FEDERACIJI BIH U JUNU 89,3 POSTO MANJE TURISTA NEGO U ISTOM PERIODU PROŠLE GODINE

FOTOGRAFISANJEM IZ HOBIJA DOPRINOSI ZAŠTITI PTICA

- Prosvjetni radnik Halil Ibrahim Alagoz iz Muša u Turskoj do sada je fotografisao oko 150 vrsta ptica koje su se našle u močvarama doline Muša, koje su jedno od najpopularnijih destinacija ornitologa i posmatrača ptica...

FOTOGRAFISANJEM IZ HOBIJA DOPRINOSI ZAŠTITI PTICA


MUŠ, 8. decembra - Prosvjetni radnik Halil Ibrahim Alagoz iz Muša u Turskoj, zahvaljujući fotografiji, hobiju koji iziskuje mnogo vremena i strpljenja, pomaže ornitološkim društvima u zemlji u evidenciji rijetkih ptica.

Do sada je fotografisao oko 150 vrsta ptica koje su se našle u močvarama doline Muša. Upravo ovo područje je jedno od najpopularnijih destinacija orintologa i posmatrača ptica.

Alagoz je jedan od onih ljudi koji uživaju u boravku u prirodi, a s obzirom da je nastavnik prirodne skupine predmeta uspio je spojiti posao i hobi.

U razgovoru za Anadolu Agency (AA) pojasnio je kako mnogo voli fotografisati, a da često provede sate čekajući savršen moment i kadar.

Ptice su najčešća tema njegovih fotografija, a naročito uživa u proljetnom i jesenjem periodu kada je znatno povećan broj ptica u području doline Muša.

"Ovo područje je izrazito bogato s aspekta vrsta ptica. Do danas sam evidentirao oko 150 vrsta ptica. One vrste koje fotografišem evidentiram i pošaljem internet stranici Trakus i čekam odobrenje nadležnih. Dolina Muša je izrazito važna jer se u njoj nalaze i ptice kojima prijeti nestanak“, rekao je Alagoz.

Pojasnio je kako obično rano ujutru dolazi na područje gdje će fotografisati ptice i tu vrši pripreme, a onda uslijedi čekanje za najljepše prizore.

Dodao je kako ptice često izvode predstave na nebu i tako oduševljavaju posjetioce. Poseban prizor je, pojašnjava, ples čvoraka koji se spremaju na selibu u toplije krajeve.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING