INFO

  • FUTSAL - BIH ŽELI DRUGIM TRIJUMFOM PROTIV SRBIJE OKONČATI KVALIFIKACIJE ZA EURO
  • DANAS ĆE U BOSNI PREOVLADAVATI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • RAČUN KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU PRIVREMENO ODBLOKIRAN
  • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S DR. MUAMEROM KHUDEIROM, EPIDEMIOLOGOM U DOMU ZDRAVLJA CAZIN
  • KRIZNI ŠTAB: POLICIJSKI SAT U FBIH I NAREDNIH SEDAM DANA OD 21 DO PET SATI
  • USK : OD COVID-A 19 PREMINULO DEVET OSOBA
  • ZAVRŠENA VAKCINACIJA UPOSLENIKA KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU

FIFA PROGLASILA NAJBOLJE U 2020. GODINI: LEWANDOWSKI NASLIJEDIO MESSIJA

- Svjetska fudbalska federacija (FIFA) večeras je dodijelila nagradenajboljim pojedincima u 2020. godini, a priznanje za The Best, za najboljeg fudbalera u godini na isteku, pripalo je poljskom napadaču Robertu Lewandowskom.

FIFA PROGLASILA NAJBOLJE U 2020. GODINI: LEWANDOWSKI NASLIJEDIO MESSIJA

SPORT, 17. decembra - Najbolji strijelac Bundeslige i Lige prvaka u prošloj sezoni sasvim zasluženo je naslijedio Lionela Messija, koji se s Cristianom Ronaldom našao u najužoj konkurenciji za priznanje za najboljeg fudbalera prema izboru FIFA-e u ovoj godini.

Iako je dodjela nagrada održana u virtualnom obliku predsjednik FIFA Gianni Infantino iznenadio je Poljaka i pojavio se sa nagradom The Best u Munchenu.

Prestižna nagrada u ženskoj konkurenciji pripala je fudbalerki Manchester Cityja i reprezentativki Engleske Lucy Bronze.

Selektorka ženske fudbalske reprezentacije Nizozemske Sarina Wiegman proglašena je najboljom trenericom u 2020. godini, dok je Jurgen Klopp proglašen najboljim ispred Bayernovog Hansija Flicka i Marcela Bielse, što je malo iznenađenje s obzirom da je Flick osvojio sve moguće trofeje.

Manuelu Neueru, koji je s Bayernom u protekloj sezoni osvojio sve moguće trofeje, pripala je nagrada za najboljeg golmana, dok Golmanica Lyona Sarah Bouhaddi je i ove godine proglašena za najbolju u ženskoj konkurenciji.

FIFA je odlučila sa 100.000 američkih dolara podržati humanitarnu inicijativu napadača Manchester Uniteda, koji je proteklom periodu pomagao socijalno ugroženim porodicama.

Mladi Mattia Agnese dobitnik je FIFA nagrade za Fair Play zbog poteza kojim je tokom utakmice spasio život jednom od protivnika poslije sudara glavama.

Nagrada koju FIFA posvećuje navijačima pripala je Marivaldu Franciscu Da Silvi koji pješači 60 kilometara na svaku utakmice brazilskog Sport Club do Recife.

 

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING