INFO

  • BOSANSKA KRUPA OBILJEŽILA DAN DRŽAVNOSTI
  • DAN DRŽAVNOSTI BIH NERADNI DAN
  • NOVA SARADNJA BIH SA NJEMAČKOM: PRILIKA ZA NEZAPOSLENE OSOBE
  • RANGEL: NISAM OPTIMISTIČAN DA ĆE BIH 2021. POSTATI KANDIDAT, TO NE ZAVISI OD EU
  • KONTINUITET DRŽAVNOSTI JE ONO NAJVRIJEDNIJE ŠTO GRAĐANI IMAJU , IPAK BORCI ZASLUŽUJU PUNO VIŠE
  • SANSKI MOST - OBILJEŽEM DAN DRŽAVNOSTI BIH TE DAN OSNIVANJA 17. VITEŠKE KRAJIŠKE BRIGADE
  • USK: OD 33 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, ČAK 21 IZ BIHAĆA
  • OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI: KANTONALNA I DELEGACIJA GRADA BIHAĆA USK POLOŽILI CVIJEĆE NA SPOMEN OBILJEŽJA
  • VIŠE OD 1.100 NOVOZARAŽENIH U BIH I 49 SMRTNIH SLUČAJEVA
  • RIJEŠEN PROBLEM PRIJEVOZA STUDENATA

FIFA PODRŽALA REFORMU ŽENSKOG NOGOMETA

- Među reformama su neke ključne mjere, poput obaveznog porodiljskog odsustva od 14 sedmica, tokom kojeg će nogometašice dobiti finansijsku naknadu u iznosu od dvije trećine svoje plaće prema važećem ugovoru.

FIFA PODRŽALA REFORMU ŽENSKOG NOGOMETA

ZURICH, 20. novembra (FENA) - Međunarodna nogometna asocijacija (FIFA) podržala je predložene reforme radi zaštite nogometašica i trenerica. 

Reforme su razvijene u uskoj saradnji sa svim članicama FIFE i uspostavit će minimalne standarde, posebno u pogledu majčinstva.

- Nakon nedavnog nevjerovatnog rasta i izuzetnog uspjeha na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ženski nogomet sada prelazi u sljedeću fazu razvoja - rekao je predsjednik FIFE Gianni Infantino.

- Iz toga slijedi da moramo usvojiti regulatorni okvir koji udovoljava potrebama ženskog nogometa - dodao je prvi čovjek krovne nogometne asocijacije.

Među reformama su neke ključne mjere, poput obaveznog porodiljskog odsustva od 14 sedmica, tokom kojeg će nogometašice dobiti finansijsku naknadu u iznosu od dvije trećine svoje plaće prema važećem ugovoru.

Između ostalog, nakon povratka na posao, klubovi moraju ponovo angažirati igrače i pružiti odgovarajuću medicinsku i fizičku podršku.

- Ni jedna igračica nikada ne bi trebala biti u nepovoljnom položaju zbog trudnoće, a reforme će pružiti i veću zaštitu pri zapošljavanju žena u nogometu - pojasnili su iz  FIFE, dodajući da je Komitet FIFE  odobrio nova pravila za žene u trenerskoj profesiji. Cilj ovog pristupa je osigurati ugovornu stabilnost, postići veću transparentnost i osigurati da trenerice budu na vrijeme plaćene za svoj rad.

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING