INFO

  • MJERA ZBOG KORONAVIRUSA: U MARŠU MIRA OVE GODINE NAJVIŠE 100 UČESNIKA
  • U BH ENTITETU RS JOŠ TRI ŽRTVE VIRUSA KORONA, SEDAM NOVOZARAŽENIH
  • INDIJA NOVO ŽARIŠTE KORONAVIRUSA: PRIJAVLJEN NAJVEĆI SKOK ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, ČAK 145.380 OSOBA...
  • NEGATIVNI SVI UZORCI TESTIRANI NA KCUS-U
  • NA DANAŠNJI DAN 2011. UHAPŠEN RATKO MLADIĆ, JEDAN OD NAJVEĆIH ZLOČINACA U MODERNOJ HISTORIJI
  • PERŠIĆ KAZAO DA ĆE BIH POGODITI DRUGI VAL KORONAVIRUSA, HOĆEMO LI PONOVO U KARANTIN?
  • PAKISTAN OSUĐENIKE NA DUGOGODIŠNJE ROBIJE UPUĆUJE NA MIGRANTSKE RUTE?
  • DANAS 28 GODINA OD FORMIRANJA PRIJEDORSKIH LOGORA
  • ŠEMSUDIN DEDIĆ: PODRŠKU PROLJETNOJ SJETVI DOBIT ĆE 18.400 POLJOPRIVREDNIKA U FBIH
  • POGRANIČNI POJAS: HRVATSKI BAGERI PONOVO KRČE TEREN NA TERITORIJI BIH, TURKOVIĆ ŠALJE NOVI ZAHTJEV ZAGREBU

FEDERALNI MINISTAR ŠEMSUDIN DEDIĆ RAZGOVARAO SA MENADŽMENTOM KOMPANIJE MEGGLE

- Tokom sastanka prezentiran desetogodišnji strateški plan razvoja mljekare i kapaciteta njenih kooperanata, koji ukjučuje ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju i digitalizaciju proizvodnje na farmama prema standardima EU

FEDERALNI MINISTAR ŠEMSUDIN DEDIĆ RAZGOVARAO SA MENADŽMENTOM KOMPANIJE MEGGLE


BIHAĆ, 20. aprila - Federalni  ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sastao se danas u Bihaću  a generalnim direktorom "Meggle" za jugoistočnu Evropu Marijanom Vučkom i direktorom mljekare "Meggle" Bihać Kemalom Hrnjićem. Razgovaralo se o  budućim investicijama i planovima izvoza proizvodaove kompanije. Za ulaganje u naredne dvije godine ova kompanija je pripremila oko 10 miliona maraka, dok samo u razvoj primarne poljoprivredne  proizvodnje "Meggle" planira uložiti 3 miliona maraka.

Tokom sastanka direktor Marijan Vučak predstavio je desetogodišnji strateški plan razvoja mljekare i kapaciteta njenih kooperanata, koji ukjučuje ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju i digitalizaciju proizvodnje na farmama prema standardima EU.

Imajući u vidu dostignuti kvalitet i bogati asortiman proizvoda koje plasiraju na  domaće i inostarno tržište, kao i plan budućih investicija, savakako će imati  pozitivan odraz na daljnji razvoj USK. Stoga se nadaju da će u svakom pogledu imati značajnu podršku nadležnih kantonalnih ii federalnih institucija, za što su danas i dobili potvrdu resornog federalnog ministra Dedića.

Istućući da je proizvodnja mlijeka u BiH u protekloj godini porasla za 12 %, a da je naš kanton prvi u Federaciji BiH kada je u pitanju mljekarstvo, ministar Dedić je  najavio  nastavak podrške ovom sektoru poljoprivrede, kako bi ubuduće postizao još bolje rezultate.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING