INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

FEDERALNI KRIZNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE ODRŽAO REDOVNU PRESS KONFERENCIJU

- Na redovnoj press konferenciji Federalnog kriznog štaba Civilne zaštite novinarima danas se obratio i ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević.

 FEDERALNI KRIZNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE ODRŽAO REDOVNU PRESS KONFERENCIJU

SARAJEVO, 08. aprila - Svim  patriotima i bh državljanima ministar Bukvarević čestitao je  dan  formiranja teritorijalne odbrane, te istaknuo kako će svi značajni datumi iz proteklog rata biti obilježeni u skladu s mjerama zaštite od koronavirusa.

Za 102.000 boraca i članove njihovih porodica naknade će, kao i za ostale penzionere, biti isplaćene do kraja ove sedmice. Učinjeno je to kako bi se ispoštovale mjere koje je prošle sedmice donio Federalni štab Civilne zaštite o slobodnom kretanju za osobe starije od 65 godina.

Nema smanjenja ovih prihoda, iako će dio sredstava iz budžeta ovog ministarstva biti preusmjereno, pojasnio je Bukvarević.

Novinarima se obratio i načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite Fahrudin Solak, koji je istakao da su u protekla dva dana izvršili zadatke Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te su na 14 graničnih prijelaza koji se nalaze na teritoriji Federacije BiH, postavljeni trijažni šatori za boravak građana.

Do ukidanja restriktivnih mjera građane su i danas pozvali na daljne poštivanje svih donesenih uredbi kako bi se uticalo na smanjenje širenja koronavirusa u našoj zemlji.

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING