INFO

  • NA TWITTERU BRITANSKI AMBASADOR FIELD ODGOVORIO DODIKU: OD CIJEPANJA BIH NEMA NIŠTA
  • USRED KRIZE OKO SUPER LIGE: U ISTANBULU IZLOŽEN TROFEJ UEFA LIGE PRVAKA
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI NAOBLAČENJE I KIŠA
  • TOP PRIČA U SAD-U: REAKCIJE NA PRESUDU ZA UBISTVO GEORGEA FLOYDA
  • SUĐENJE NOVALIĆU I DRUGIMA: KAKO JE NASTAO PLAN NA OSNOVU KOJEG SU NABAVLJENI RESPIRATORI
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a U POSJETI KAMPU LIPA

FEDERALNI INSPEKTORI NASTAVLJAJU INSPEKCIJU U KCUS-U

- Federalna uprava za inspekcijske poslove trenutno provodi radnje iz svoje nadležnosti, a u vezi sa provjerom respiratora na Kliničko univerzitetskom centru Sarajevo, te bi u narednim danima Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo trebalo da bude informisano o rezultatima provjere.

FEDERALNI INSPEKTORI NASTAVLJAJU INSPEKCIJU U KCUS-U

SARAJEVO, 7. aprila - Ovo je potvrđeno za BHRT iz Tužilaštva KS. Kako su naveli, prema informacijama koje imaju sa terena, inspektorima Federalne uprave za inspekcijske poslove je omogućen nesmetan rad prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, kao što je prethodno omogućen i predstavnicima KTKS.

Ranije danas su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove potvrdili da federalni zdravstveni inspektori nastavljaju inspekcijski nadzor na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Istakli su da inspektori provjeravaju korištenje respiratora koje je nabavila “Srebrena malina”, higijenske uslove, organizaciju medicinskog kadra i uslove i način medicinskog tretmana COVID pacijenata.

Nakon provjere inspektori će izvještaj dostaviti Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet  koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa Kliničkog centra uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme. 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING