INFO

  • OBILJEŽAVANJE 25. GODIŠNJICE OSLOBOĐENJA ĆOJLUKA
  • PRIVLAČENJE DOMAĆIH GOSTIJU - SUBVENCIONIRANI ODMOR U BIHAĆU
  • 11. JULI SA INSTRUKCIJAMA: NA ZGRADAMA DKP I MISIJA BIH SUTRA ZASTAVE NA POLA KOPLJA
  • KANTONALNA BOLNICA U BIHAĆU: EUROPSKA UNIJA DONIRALA DVA RESPIRATORA I JEDAN ULTRAZVUČNI APARAT
  • ODRŽAN ŽRIJEB HISTORIJSKE ZAVRŠNICE LIGE PRVAKA: OČEKUJU NAS SPEKTAKULARNE UTAKMICE
  • AUSTRIJSKA AGENCIJA ANALIZIRALA: GDJE SU SE SVE NAJČEŠĆE ZARAZILI AUSTRIJANCI?
  • BIH IMA NOVI CRNI REKORD: 310 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE!

FEDERACIJA BIH: U PROTEKLA 24 SATA ZABILJEŽENA TRI NOVA SLUČAJA COVID-19

- Na području FBiH dosad je ukupno testirano 37.385 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 1.082 osobe, navode iz Federalnog ministarstva zdravstva...

FEDERACIJA BIH: U PROTEKLA 24 SATA ZABILJEŽENA TRI NOVA SLUČAJA COVID-19

SARAJEVO, 31. maja  - Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u posljednja 24 sata u Federaciji BiH testirano je 368 uzoraka i potvrđena su tri nova slučaja COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom kantonu, tačnije u Tešnju, saopšteno je u nedjelju iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Na području Federacije BiH dosad je ukupno testirano 37.385 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 1.082 osobe. Zaključno s današnjim danom, oporavila su se 942 pacijenta. Trenutno je aktivan 101 slučaj oboljelih od COVID-19 u FBiH, a dosad je zabilježeno ukupno 39 smrtnih slučajeva.

Od danas, 31. maja, na snazi je naredba Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koja je obavezujuća za krizne štabove kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe.

“U cilju zaštite javnog zdravlja stanovništva, te uzimajući u obzir činjenicu da se i dalje prijavljuju slučajevi COVID-19 na području FBiH, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, kao i krizni štabovi kantonalnih ministarstava zdravstva nastavljaju obavljati svoje aktivnosti u skladu sa zakonima iz područja zdravstva kao i procjenama epidemiološke situacije u FBiH”, napominju iz Kriznog štaba FMZ-a.

Naredba se donosi s rokom važenja od 14 dana, računajući od dana početka primjene, a nakon isteka zadužuje se Krizni štab FMZ-a da sagleda kompletnu epidemiološku situaciju COVID-19 u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene mjera utvrđenih ovom naredbom, te nakon toga odluči novom naredbom o mjerama koje se preduzimaju i u kojem roku.

"Budimo odgovorni, pridržavajmo se mjera lične zaštite. Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora", poručuju iz Kriznog štaba FMZ-a.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING