INFO

  • BORUT PAHOR U RADNOJ POSJETI BIH: SLOVENIJA JE SAVEZNIK PROŠIRENJA EU NA ZAPADNI BALKAN
  • SARAJEVSKI SASTANAK: SPRIJEČITI RAST BROJA NOVOZARAŽENIH NA PROSTORU FEDERACIJE BIH
  • USK: PRVE DOZE VAKCINA PROIZVOĐAČA ASTRA ZENECA OČEKUJU SE U PONEDJELJAK
  • KANTONALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: OSMI MART POD NADZOROM, ZAŠTITA ZDRAVLJA U IMPERATIVU
  • SUD BIH ODREDIO PRITVOR DARKU ELEZU DO MJESEC DANA
  • USK: POSLUŠATI RIJEČ STRUKE O NACRTU ZAKONA O PRAVOBRANILAŠTVU
  • NK JEDINSTVO – NAKON KVALITETNIH PRIPREMA OTVARAJU ŠESNAESTO KOLO PRVE LIGE FEDERACIJE BIH
  • TRANSPARENCY INTERNATIONAL U BIH: USVAJANJE IZMJENA I DOPUNA U CILJU UNAPREĐENJA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA
  • BIH: REGISTROVAN 621 NOVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM, PREMINULO 28 OSOBA
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ KIŠU, SUSNJEŽICU I SNIJEG

FACEBOOK POSTAJE STROŽIJI, UVODE SE NOVA PRAVILA ZA BORBU PROTIV DEZINFORMACIJA O VAKCINAMA

- Nakon godina pokušaja suzbijanja dezinformacija o vakcinama, Facebook ponovo revidira svoje politike kako bi postao još strožiji.

FACEBOOK POSTAJE STROŽIJI, UVODE SE NOVA PRAVILA ZA BORBU PROTIV DEZINFORMACIJA O VAKCINAMA

SAD, 9.februara - Kako prenosi CNN, u ponedjeljak je kompanija objavila nekoliko načina kojim planira bolju borbu protiv dezinformacija o vakcinama, uključujući otežavanje pronalaska antivakserskih računa putem pretraga na Instagramu u vlasništvu Facebooka.

Najava dolazi dan nakon što je CNN izvijestio da je Instagram nastavio istaknuto prikazivati ​​antivakser račune u svojim rezultatima pretraživanja, dok je Facebook grupe koje ometaju vakcine i dalje lako pronaći. Nalazi su izazvali zabrinutost među stručnjacima za javno zdravlje, s obzirom na to da su Sjedinjene Države usred svog najvećeg uvođenja vakcina ikad za rješavanje pandemije koronavirusa.

Iz Facebooka su u ponedjeljak rekli da "proširuju" svoje napore na uklanjanju lažnih tvrdnji o koronavirusu i vakcinama na svojoj platformi, kao i na Instagramu.

Kompanija je takođe najavila da će u svom "Informativnom centru Covid-19" početi prikazivati ​​veze do lokalnih zdravstvenih web lokacija kako bi pomogla korisnicima da utvrde da li ispunjavaju uslove za vakcinu i kako je mogu dobiti.

Facebook se već dugo bori s rješavanjem antivakser sadržaja. U decembru je kompanija izjavila da će ukloniti tvrdnje o vakcinama protiv koronavirusa koje su razotkrili službenici javnog zdravstva, poput neutemeljenih teorija zavjere da sadrže mikročipove. Ranije su Facebookove politike zabranjivale dezinformacije o Covid-19 koje "doprinose riziku od neposrednog nasilja ili fizičke štete".

Usred epidemije ospica u SAD-u prije skoro dvije godine, Facebook je obećao da će se boriti protiv dezinformacija o vakcinama ograničavajući doseg takvog sadržaja na svojim platformama, ali ih nije uspio u potpunosti zabraniti. U martu 2019. godine Facebook je rekao da će "smanjiti rang grupa i stranica koje šire dezinformacije o vakcinisanju" tako što ih neće uključiti u preporuke ili u predviđanja kada korisnici upišu u traku za pretraživanje.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING