INFO

  • KANTONALNI SUD U BIHAĆU DONIO RJEŠENJE KOJIM SE OSUMNJIČENOM ABDIĆ FIKRETU PRODUŽAVA PRITVOR ZA DVA MJESECA
  • CAZIN: U MZ POLJE PRIVODI SE KRAJU REALIZACIJA JOŠ JEDNOG INFRASTRUKTURNOG PROJEKTA
  • SVAKODNEVNO SE GRANIČNI POLICAJCI SUSREĆU SA ILEGALNIM MIGRANTIMA
  • 46 NOVIH POZITIVNIH UZORAKA NAKON TESTIRANJA NA KCUS-U: 7 PACIJENATA HOSPITALIZOVANO SA TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM
  • TURISTIČKI VAUČERI RAZLOG SU VEĆEG BROJA TURISTA U BIHAĆU ZA VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONAVIRUSA U USK
  • DANAS SE U SVIJETU OBILJEŽAVA MEĐUNARODNI DAN MLADIH
  • OBRTNICIMA JE U ZNAČAJNOJ MJERI UGROŽENO POSLOVANJE ZBOG PANDEMIJE

ESV USK: RAZMATRANI I USVOJENI IZVJEŠTAJI DVAJU KANTONALNIH INSTITUCIJA

- U Bihaću je zasjedalo Ekonomsko-socijalno vijeće za područje Unsko-sanskog kantona. Pored ostalog članovi vijeća razmatrali su izvještaje o radu Zavoda za pružanje besplatne pomoći i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za prošlu godinu. Iako je bio na dnevnom redu, Nacrt zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u kantonalnim organima vlasti, nije razmatran jer je ranije povučen iz procedure od strane predlagača radi dorade

ESV USK: RAZMATRANI I USVOJENI IZVJEŠTAJI DVAJU KANTONALNIH INSTITUCIJA


BIHAĆ, 26. februara - Nakon kraće rasprave Ekonomsko-socijalno vijeće dalo je saglasnost na izvještaj o radu Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći i uz određene zaključke uputilo ga Vladi USK na usvajanje.

Članovi vjeća istakli su kako je vidljivo da je ova ustanova u toku protekle godine pružila pomoć velikom broju građana, koji zbog svoje materijalne situacije, nisu bili u mogućnosti obezbjediti pravnu pomoć putem advokata u određenim upravnim, parničnim, krivičnim i drugim postupcima.

Kad je u pitanju izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za prošlu godinu članovi vjeća su imali dosta primjedbi. One su se uglavnom odnosile na nepopunjenost Uprave sa adekvatnim stručnim kadrom, velikim brojem bolovanja koja su korištena tokom godine, te o nizu drugih nelogičnosti koje su vidljive u izvještaju.

Vijeće je nakon duže rasprave usvojilo ovaj Izvještaj, uz preporuke Vladi USK da što hitnije pokrene proceduru izmjene Pravilnika o radu, kako bi Kantonalna uprava za inspekcijske poslove nesmetano mogla obavljati svoje poslove.    

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING