INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • DANAS PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA

EPIDEMIOLOŠKE MJERE I PRIPREME ZA ŽELJEZNICE FBiH U TOKU - JOŠ JE PUSTA UNSKA PRUGA

- O tačnom datumu uspostave željezničkog putničkog prijevoza, putnike će iz Uprave Željeznica Federacije blagovremeno izvjestiti. Novinar Samir Tulić donosi više detalja u prilogu u večerašnjem Dnevniku RTV USK.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE I PRIPREME ZA ŽELJEZNICE FBiH U TOKU - JOŠ JE PUSTA UNSKA PRUGA


USK/BIHAĆ, 15.maja - Iako je naredbom Federalnog štaba civilne zaštite od danas javnim prijevoznicima dozvoljeno obavljanje javnog linijskog i vanlinijskog prijevoza putnika u cestovnom i željezničkom saobraćaju, autoprijevoznici nisu počeli s radom. Ni JP Željeznice Federacije BIH danas nisu uspostavile redovan putnički saobraćaj jer su u skladu s propisanim posebnim epidemiološkim mjerama Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo u toku pripreme za njegovu uspostavu. Bihaćka i ostale željezničke stanice na Unskoj pruzi su već dva mjeseca puste jer se zbog pandemije koronavirusa, za razliku od teretnog, željeznički putnički saobraćaj ne odvija. 

O tačnom datumu uspostave željezničkog putničkog prijevoza, putnike će iz Uprave Željeznica Federacije blagovremeno izvjestiti. Novinar Samir Tulić donosi više detalja u prilogu u večerašnjem Dnevniku RTV USK.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING