INFO

 • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS O POSLJEDICAMA PANDEMIJE NA PRIVREDU I ZDRAVSTVO
 • IZ HRVATSKE TVRDE: VISOKORADIOAKTIVNI OTPAD SE NE MOŽE I NEĆE ODLAGATI NA TRGOVSKOJ GORI
 • ZA TERETNA VOZILA S PRIKOLICOM OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTNIM PRAVCIMA RIPAČ- GORJEVAC I BOSANSKI PETROVAC-KLJUČ
 • EVROPSKA KOMISIJA POZIVA NA STROŽE MJERE ZA PUTNIKE KOJI DOLAZE IZVAN EU
 • ICMPD: OVE GODINE VEĆI BROJ IZBJEGLICA I MIGRANATA ĆE KRENUTI PREMA EUROPI
 • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO SA SLABIM SNIJEGOM ILI SUSNJEŽICOM
 • AKTUELNO U USK: VLADA USK I ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA POTPISUJU SPORAZUM O SARADNJI
 • KORONAVIRUS U USK OD JUČE POTVRĐEN KOD JOŠ 17 OSOBA
 • U POSLJEDNJA 24 SATA U BIH PREMINULO 28 OSOBA, 389 NOVOZARAŽENIH

EDUKACIJA STUDENATA: POZIV ZA MLADE I AMBICIOZNE STUDENTE ZA BESPLATNO UČEŠĆE U GRID KAMPU

- Kamp će se održati u periodu od 22.02.2021. do 26.02.2021. godine u Etno selu Čardaci i vodenom parku Ribica, te kroz posjetu zemljoradničkoj zadruzi Livač…

EDUKACIJA STUDENATA: POZIV ZA MLADE I AMBICIOZNE STUDENTE ZA BESPLATNO UČEŠĆE U GRID KAMPU


SARAJEVO/BIHAĆ, 13. Novembra -  Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini organizira besplatan kamp sa bogatim programom seminara, radionica i studijskih putovanja na temu održivog ruralnog razvoja u okviru projekta „Zeleni Ruralni Interetnički Razvoj“ za mlade osobe starosne dobi do 25 godina, koji pohađaju jedan od fakulteta u Bosni i Hercegovini i dolaze iz sljedećih lokacija:

 • FBIH: Bihać, Cazin, Srebrenik, Kladanj, Zenica, Zavidovići, Jajce, Uskoplje/Gornji Vakuf, Donji Vakuf, Livno, Glamoč i Drvar
 • RS: Istočna Hercegovina, Birač i Prijedorska regija, i
 • Brčko Distrikt

Kamp će se održati u periodu od 22.02.2021. do 26.02.2021. godine u Etno selu Čardaci i vodenom parku Ribica, te kroz posjetu zemljoradničkoj zadruzi Livač.

Kroz GRID kamp, studenti će učestvovati u bogatom programu obuke o održivom ruralnom razvoju, klimatskim promjenama, principima održivog poslovanja, poduzetništvu i pisanju biznis i marketing plana. U sklopu kampa studenti će imati prliku da steknu vještine i znanja koja mogu iskoristiti za pokretanje sopstvenog biznisa ili za povećanje razumijevanja biznis praksi što će im dati prednost u odnosu na druge prilikom zapošljavanja.

Poziv je otvoren za sve mlade i ambiciozne studente fakulteta iz Bosne i Herecegovine starosne dobi do 25 godine. Osim onih mladih osoba koje su prethodno učestvovali u nekom od programa Američkih Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini. Selekcija će biti izvršena na osnovu kratkog interetničkog upitnika, te jednakog prisustva po spolnim i etničkim grupama.

Da bi se apliciralo na ovaj poziv potrebno je popuniti obrazac sa linka https://forms.gle/X5FYmikkmAb1kGnr9.

Rok za podnošenje aplikacije je 30.11.2020. godine do 18:00 sati, dok će lista od 50 odabranih učesnika biti objavljena u roku od 15 dana nakon zatvaranja poziva za za učešće u kampu.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING