INFO

 • USK KORONA BILANS: TESTIRANO 59 UZORAKA, NOVOZARAŽENA JEDNA OSOBA
 • BIH: STIGLO 10.530 DOZA VAKCINA BIONTECH/PFIZER
 • PO ODLUCI EU: BIH OPET NIJE NA EVROPSKOJ LISTI DRŽAVA KOJE SU SIGURNE ZA PUTOVANJE
 • IZRAEL IZVEO ZRAČNI NAPAD NA GAZU, PRVI OD PREKIDA VATRE 21. MAJA
 • PRIJAVE DO KRAJA JUNA: BBI BANKA OBEZBIJEDILA MILION MARAKA ZA STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA U BIH
 • VIJEĆE MINISTARA BIH: UTVRĐEN PRIJEDLOG ZAKONA O CARINSKIM PREKRŠAJIMA
 • KRIJUMČARENJE MIGRANATA U BIH: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE AFGANISTANACA
 • POTPISIVANJEM UGOVORA O STIPENDIRANJU I FINANSIJSKA PODRŠKA OD STRANE BTF I MINISTARSTVA OBRAZOVANJA USK
 • GDJE GRAĐANI BIH MOGU PUTOVATI I KAKO?
 • DAN BRANILACA GRADA BIHAĆA

DŽENAZA ZA ŽRTVE PRIJEDORA ODRŽAT ĆE SE 20. JULA

- U Bihaću je danas pod predsjedavanjem muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića održana druga redovna sjednica Organizacionog odbora za organizaciju šehidske dženaze za žrtve Prijedora 2021. godine. Na sjednici je potvrđen definitivan datum održavanja dženaze, te predstavljeno sve što je do sada urađeno na pripremi obilježavanja 20. jula, dana sjećanje na žrtve Prijedora.

DŽENAZA ZA ŽRTVE PRIJEDORA ODRŽAT ĆE SE  20. JULA

BIHAĆ, 10. juni - Dženaza za žrtve Prijedora biti  će održana 20. jula  na platou memorijalnog centra Kamičani u Kozarcu kao i prošle godine, zaključeno je na drugoj sjednici Organizacionog odbora. U skladu sa protokolom kojeg je donijelo Vijeće muftija Islamske zajednice u BiH, svoje prisustvo je potvrdio i resiu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović.

Bez obzira što je to prvi dan Kurban-bajrama, smatramo da naša obaveza prema šehidima treba biti stalna i da naše dove i emocije tog dana žrtve, tj. kurbana, trebaju biti usmjerene prema žrtvama u Prijedoru i njihovim porodicama i kulturi sjećanja koju njegujemo." - naglasio je  ovom prilikom muftija bihaćki Mehmed ef  Kudić. Intenzivno se radi na završnim aktivnostima za identifikaciju žrtava, kazao je Mujo Begić član Organizacionog odbora  i šef područnog ureda Bihać Instituta za nestale osobe BiH. Naglasio je da se još uvijek ne može govoriti o tačnom broju žrtava kojima će biti klanjana dženaza jer je neophodna saglasnost porodica. U međuvremenu,  potvrđeno  je održavanje  biciklističkog maratona Bihać - Prijedor 19. jula u organizaciji kluba ekstremnih sportova Limit iz Bihaća te  priprema tematske izložbe o zločinu na Korićanskim stijenama koja će biti postavljena u danima obilježavanja , 20. jula u atriju memorijalnog centra Kamičani.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING