INFO

  • REIS KAVAZOVIĆ: OTROV ĆE JOŠ DUGO KRUŽITI, ALI ŽIVOT SE OBNAVLJA I ISTINA RAZGONI TAMU NAD SREBRENICOM
  • INSAN SE NAVIKNE NA SVE: JEDNA OD BROJNIH SREBRENIČKIH PRIČA O ŽIVOTU U SAMOĆI I SJEĆANJIMA
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 316 ZARAŽENIH ZA 24 SATA, NAJVIŠE U TUZLANSKOM I KANTONU SARAJEVO
  • ŽENE U CRNOM U POTOČARIMA: BROJNI GRAĐANI SRBIJE SE NE SLAŽU S PORICANJEM GENOCIDA
  • BIHAĆ: ISKRENA I EMOTIVNA PORUKA MIRA I PODRŠKE SREBRENIČANIMA
  • INICIJATIVA ŽENA IZ ZEMALJA REGIONA KONTRA ZLOČINA: SUD I JAVNA OSUDA ZA SVAKI OBLIK NASILJA
  • 11. JULI U MEMORIJALNOM CENTRU POTOČARI: PORUKE SUOSJEĆANJA, MIRA I PRAVDE
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ MOGUĆU KIŠU
  • BOSANSKA KRUPA: OBILJEŽENA GODIŠNJICA HEROJSKE BITKE ZA ĆOJLUK
  • DANI PRED 11. JULI: VRIJEME KADA ASIMA ISPRAĆA NA PUT BIJELE CVJETOVE

DŽENAZA ZA ŽRTVE PRIJEDORA I KOZARCA 20. JULA 2020. U KOZARCU

- Redovna sjednica organizacionog odbora za šehidsku dženazu u Prijedoru i Kozarcu održana je u Bihaću. Sjednicom je predsjedavao predsjednik organizacionog odbora muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Prisutni su bili svi članovi organizacionog odbora; muftija bihaćki, predstavnici Islamske zajednice iz Prijedora i Kozarca, predstavnici žrtava jednog, te predstavnik Instituta za traženje nestalih.

DŽENAZA ZA ŽRTVE PRIJEDORA I KOZARCA 20. JULA 2020. U KOZARCU

BIHAĆ, 29. Juna - Konstatovano je da će se ove godine dženaza i program 20. jula organizirati na musalli Memorijalnog centra u Kamičanima pored Kozarca sa početkom u 12 sati.

Sadržaj programa će naknadno biti dostavljen javnosti. U proceduri je pribavljanje svih potrebnih saglasnosti porodica žrtava za održavanje dženaze. Do sada je osam porodica iskazalo svoj pristanak na ukop ove godine, a iz organizacionog odbora očekuju da će se konačni broj žrtava za ukop ove godine znati neposredno pred samu dženazu, jer veliki broj žrtava ima brojne porodice u dijaspori, koji zbog pandemije koronavirusa nisu u prilici prisustvovati dženazi svojih najmilijih.

„Vijeće muftija Islamske zajednice u BiH na svojoj redovnoj sjednici održanoj 17. marta 2020. je usvojilo Protokol dženaze za šehide Prijedora i Kozarca 20. jula. Cijeli set aktivnosti i jasno preciziran program i redoslijed aktivnosti je definisan ovim protokolom. Dženaza će biti 20. jula 2020. godine na musalli Memorijalnog centra u Kamičanima pored Kozarca, a program posvećen ovom važnom datumu će početi u 12 sati. Svakako, problem s kojim se svi mi suočavamo u vezi pandemije koronavirusa nas u mnogo čemu limitira, ali ono što sada možemo reći jeste da će se program onako kako je i planirano održati u naznačeno vrijeme.“ – izjavio je muftija bihaćki i predsjednik organizacionog odbora hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Iz organizacionog odbora su pozvali sve građane koji budu u prilici prisustvovati ovoj dženazi i programu da poštuju mjere donesene od strane epidemioloških stručnjaka i nadležnih državnih organa, te instrukcija i uputstava koje je uputila Islamska zajednica u BiH.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING