INFO

  • VETERANI RATA GRADE DRUŠTVO MIRA: U CAZINU ODRŽANA RADIONICA NA KOJOJ SU VETERANI RATA GOVORILI O LIČNIM ISKUSTVIMA
  • JANUAR I ZDRAVLJE ŽENE: EVROPSKA SEDMICA PREVENCIJE RAKA GRLIĆA MATERNICE PREPORUČUJE REDOVNE PREGLEDE
  • OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE U USK: SUTRA POČINJE NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU
  • KAMP LIPA DANAS: SITUACIJA U ŠATORSKOM NASELJU SVE BOLJA, NJEMAČKI HUMANITARCI DOPREMILI POMOĆ ZA MIGRANTE
  • NOVI ZAKON O INSPEKCIJSKIM POSLOVIMA USK: INSPEKTORIMA NA TERENU OMOGUĆEN EFEKTIVNIJI RAD U NADZORU POŠTIVANJA ZAKONSKIH PROPISA
  • USK KORONA BILANS: TESTIRANA 52 UZORKA, 10 NOVOZARAŽENIH
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ SLABIJU KIŠU, SUSNJEŽICU I SNIJEG
  • BIH: MIGRANTI PREŽIVLJAVAJU U ŠUMI KOD BIHAĆA, TRI KILOMETRA OD GRANICE EU-A
  • O REZULTATIMA RADA NA GODIŠNJOJ PRESS KONFERENCIJI: FEDERALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE PRIHODOVALA 15 MILIONA MARAKA U BUDŽET

DŽANAN MUSA SE IPAK VRAĆA U EVROPU!

- Musa je 20. decembra prošle godine ostao bez angažmana nakon što su ga Detroit Pistonsi otpustili.

DŽANAN MUSA SE IPAK VRAĆA U EVROPU!

SPORT, 11. januara - Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa (21) ipak neće ostati u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je prvobitno trebao pokušati učiniti sve da se zadrži u NBA ligi, već se vraća u Evropu.

Naime, Musa i agencija koja ga zastupa odlučili su kako je puno bolje igrati u Evropi nego u NBA G razvojnoj ligi. Bilo je i ponuda iz NBA lige, ali bez garancije pa Džanan nije želio ići u tom smjeru.

Na kraju je pala odluka da se vrati u Evropu i shodno situaciji u narednom periodu donosit će se odluka šta i kako dalje. Inicijalni plan je, kako saznaje portal Klix.ba, da Musa igra u Euroligi.

Inače, Džanan je 20. decembra prošle godine ostao bez angažmana nakon što su ga Detroit Pistonsi otpustili.

Vlasnik agencije Beobasket koja zastupa našeg košarkaša Miško Ražnatović sredinom prošle sedmice nam je bio pojasnio kakvi su bili Musini planovi.

"Apsolutno smatram da je Džanan NBA igrač i samo sticajem okolnosti i potpuno atipičnom sezonom, te prijelaznim rokom je došao u situaciju da nema klub. Naš glavni cilj je NBA, tako da će za sada Džanan ostati u Americi i boriti se da dobije NBA ugovor", izjavio je Ražnatović tada za Klix.ba.

Podsjetimo, Musa je u NBA ligu došao 2018. godine kada je zaigrao za Brooklyn Netse. U dvije sezone nastupio je ukupno 49 puta uz prosjeke od 4,3 poena, 1,9 skok i 0,9 asistencija.

Musa je stigao u Detroit u razmjeni igrača sa Brooklynom, no nije se uspio nametnuti treneru Dwaneu Caseyu i od tada je slobodan igrač.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING