INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • ESCOBAR: NOVA ADMINISTRACIJA BIĆE VRLO AKTIVNA U REGIONU, IMAMO ODGOVOR NA UTICAJ RUSIJE
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI

DOMAĆI PROGRAMI POMOĆI: ISKORISTITI PROGRAME POMOĆI PODUZETNIŠTVU, POLJOPRIVREDI I PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

- Ključ uspjeha pomoći privredi BiH, odnosno konkretno privredi u USK, jesu različiti programi federalnog resornog ministarstva. Radi se o četiri različita programa povoljnijeg kreditiranja koji su ponuđeni ovom sektoru, a jedan od ključnih elemenata je i veća uključenost privrednih komora, kako bi krajnji korisnici bili bolje informisani. Samim tim, trebali bi se poboljšati i statistički podaci, koji, za sad, pokazuju donekle slabu zainteresiranost privrednika s ovih područja...

DOMAĆI PROGRAMI POMOĆI: ISKORISTITI PROGRAME POMOĆI PODUZETNIŠTVU, POLJOPRIVREDI I PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI


BIHAĆ, 13. juna - Privrednici u BiH, odnosno USK, već duži vremenski period nalaze se u vrlo teškoj poziciji. Velika konkurencija, nedovoljna podrška, te nametne mjere koje su uslovile i poskupljenja, samo su dodatni razlozi za strah i upitan opstanak.

Ipak, statistički podaci pokazuju, da privrednici iz ovog dijela države, bar kad su u pitanju oni koji se bave industrijom, nisu iskoristili sve mogućnosti i projekte pomoći viših nivoa vlasti. Postoje različiti programi, koji su konačno jasno predstavljeni javnosti i koji bi trebali označavati svojevrsnu slamku spasa ovom sektoru.

O programima podrške privredi više i šire govorimo u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING