INFO

  • PRIJE 125 GODINA OTVORENA JE VIJEĆNICA U SARAJEVU, BISER AUSTROUGARSKE ARHITEKTURE
  • I FEDERACIJA SE ZADUŽUJE NA BERZI
  • KORONAVIRUS U BIH: 1.239 NOVOZARAŽENIH, PREMINULO JE 57 OSOBA
  • U BIH DANAS TOPLIJE, TEMPERATURE DO 19 STEPENI
  • AKTUELNO U USK: VISOKA DELEGACIJA EU I BIH DANAS U POSJETI KAMPU „ LIPA „
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a U POSJETI KAMPU LIPA
  • BIHAĆ: U TOKU SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

DIREKTOR HAVIĆ: TZV. MALINA RESPIRATORI NISU U UPOTREBI U KANTONALNOJ BOLNICI U BIHAĆU

- Respiratori koje je nabavila „Srebrena malina“ ponovo su u fokusu interesovanja javnosti u BiH. Naime, u javnosti su se pojavila navodna pisma ljekara anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u kojima, pored ostalog, navode da se ovi respiratori koriste u redovnoj proceduri liječenja težih bolesnika oboljelih od COVID-a, iako nisu predviđeni za upotrebu u respiratornim centrima. Ukazali su na loše uvjete rada i liječenje pacijenata te pozvali na odgovornost generalnu direktoricu Sebiju Izetbegović. Jutros je održan sastanak odgovornih u Kliničkom centru sa čelnicima Vlade Kantona Sarajevo koji je završen bez rješenja...

DIREKTOR HAVIĆ: TZV. MALINA RESPIRATORI NISU U UPOTREBI U KANTONALNOJ BOLNICI U BIHAĆU


BIHAĆ/SARAJEVO, 5. aprila - Tzv. „malina respiratori“ doveli su do novog skandala u bh. javnosti. Ovaj put radi se o smrti teško oboljelih pacijenata, koji su navodno bili priključeni na sporne respiratore, o čemu su pisali ljekari sa Kliničkog centra u anonimnom pismu upućenom generalnoj direktorici Sebiji Izetbegović. Za razliku od Kliničkog centra u Sarajevu, sporni respiratori nisu u upotrebi u Kantonalnoj bolnici u Bihaću koja je i danas dobila dva vrhunska aparata kao donaciju UNDP-a.  

Prema riječima Hajrudina Havića, direktora Kantonalne bolnice u Bihaću, oni su već na početku pandemije ukazali da to nisu respiratori za njihove potrebe, te su odbili mogućnost da ih koriste u intenzivnoj njezi covid pacijenata. Kako navodi direktor Havić, bolnica ima dovoljan broj respiratora i osoblja koje rukuje s njima.

O ovoj nadasve aktuelnoj temi u našoj zemlji i šire, više u TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING