INFO

  • FBIH: KORONAVIRUSOM ZARAŽENE JOŠ 173 OSOBE, NAJMANJE DVA SMRTNA SLUČAJA
  • BOSANSKI PETROVAC: CENTAR ZA ZA KULTURU I OBRAZOVANJE NA KORAK OD NEIZVJESNOSTI I TIŠINE
  • BIHAĆ: U ŽUPI ZAVALJE OBILJEŽEN BLAGDAN DJEVICE MARIJE
  • SEID OMEROVIĆ NOVI PREDSJEDNIK SAVEZA LOGORAŠA BIH
  • MARIJANSKA SVETIŠTA: KATOLICI DANAS SLAVE VELIKU GOSPU
  • NOVIH 89 SLUČAJEVA KORONAVIRUSA U REPUBLICI SRPSKOJ, TESTIRANO 489 UZORAKA
  • BIHAĆ: ODRŽANA MANIFESTACIJA IZAČIĆU PONOSAN MI BUDI
  • KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: NOVA 162 SLUČAJA KORONAVIRUSA, DVOJE UMRLIH
  • ZARAZA A NE ZAVJERA: KORONAVIRUSOM U SVIJETU ZARAŽENO VIŠE OD 21,35 MILIONA LJUDI

DANAS ZASJEDAO NADZORNI ODBOR RTV USK

- Nadzorni odbor Radio-televizije Unsko-sanskog kantona, pod predsjedanjem Jasmire Mehić, održao je danas 13. redovnu sjednicu

DANAS ZASJEDAO NADZORNI ODBOR RTV USK


BIHAĆ, 18. juna - Razmatrana je Informacija u vezi sporne Odluke o imenovanju Skupštine Društva i aktuelna pitanja vezana za situaciju u Kantonalnoj radio-televiziji.

Menadžment  RTV USK  ranije je  Skupštini Unsko- sanskog kantona, kao osnivaču, te  nadležnim institucijama uputio niz akata u kojima upozorava na nepravilnosti vezane za imenovanje upravljačkih tijela u ovoj medijskoj kući. S obzirom da se u Odluci radi o pogrešnom navođenju naziva javnog poduzeća u koje se imenuju članovi Skupštine Društva, a da se radi o Odluci o imenovinanju koju donosi Skupština Unsko-sanskog kantona kao zakonodavno tijelo, Odluka kao takva nije mogla biti izvršena, jer se treba izvršiti izmjena Odluke o proceduri i  način kako je donesena.

Iz tog razloga menadžment Radio-televizije zatražio je da Zakonodavno-pravna komisija pokrene proceduru u vezi ovoga pitanja. Do sada nije stigao ni jedan odgovor, te je Nadzorni odbor na današnjoj sjednici  donio zaključak da se ovaj akt ponovo upiti na iste adrese.

Današnjoj sjednici Nadzornog odbora prisustvovao je i Izet Mustafić, ditektor RTV USK-a. Iznoseći svoj stav naglasio je da je do sada radio u interesu radnika i samog poduzeća, te da se cijela priča oko njegove smjene odrazila na poslovanje poduzeća. Iz tog razloga je istakao da će do naredne sjednice Nadzornog odbora, koja je zakazana za 9. juli, Nadzornom odboru podnijeti ostavku.

Očekuje od ovoga Organa da se na narednoj sjednici očituje po ovome pitanju i pokrene procedura imenovanja novog direktora.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING