INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

DANAS SE NASTAVLJA SUĐENJE U SLUČAJU 'DŽENAN MEMIĆ': PRVI SVJEDOK JE MURIZ MEMIĆ

Na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića" objavljen je poziv na Sud koji je Muriz Memić dobio u svojstvu svjedoka uz napomenu da počinje u 9 sati

DANAS SE NASTAVLJA SUĐENJE U SLUČAJU 'DŽENAN MEMIĆ': PRVI SVJEDOK JE MURIZ MEMIĆ

SARAJEVO, 14. oktobra - Danas se nastavlja suđenje u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu "Dženan Memić", slučaju koji se veže za smrt mladića Dženana koji je stradao po još nerazjašnjenim okolnostima u februaru 2016.

Sudi se njegovoj bivšoj djevojci Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal” sa kojeg su nadzorne kamere snimile događaj.

Optuženi se terete za krivično djelo organizovanog kriminala, formiranje kriminalne grupe, prikrivanje i fingiranje dokaza, davanje lažnih iskaza, zloupotrebu položaja – radi prikrivanja stvarnih uzroka smrti Dženana Memića.

Prvi svjedok danas bit će Muriz Memić, Dženanov otac, koji se već pet i po godina bori da istinu i pravdu za svoje dijete.

Na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića" objavljen je poziv na Sud  koji je Muriz Memić dobio u svojstvu svjedoka uz napomenu da počinje u 9 sati

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING