INFO

  • KAKO ĆE BIH ODGOVORITI NA POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SLIKE U HRVATSKOJ: RECIPROCITET ILI NE
  • POTVRĐENO: 11 OSOBA PREMINULO OD KORONE U BIH, RASTE BROJ OPORAVLJENIH
  • CRNA GORA SUTRA OTVARA GRANICU S BIH
  • BUŽIM - OTKAZANA ZAVRŠNICA MANIFESTACIJE
  • BAZENI U ĆORALIĆIMA ITEKAKO IMAJU ŠTA DA PONUDE SVOJIM GOSTIMA
  • SUD BIH ODBIO ŽALBU TUŽILAŠTVA NA ODLUKU O UKIDANJU MJERA NOVALIĆU, SOLAKU I HODŽIĆU
  • OD SUTRA I ZVANIČNO JEFTINIJE KOMERCIJALNO TESTIRANJE NA KORONAVIRUS U FBIH, POZNATA JE I CIJENA

DAN ZLATNIH LJILJANA: PRIJEM ZA ISTINSKE HEROJE ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA

- Povodom Dana Zlatnih ljiljana, Vlada USK i resorno kantonalno ministarstvo upriličili su prijem u sali Skupštine kantona

DAN ZLATNIH LJILJANA: PRIJEM ZA ISTINSKE HEROJE ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA


USK, 9. maja - Dobitnicima najvišeg ratnog priznanja obratio se premijer Husein Rošić koji je čestitajući "Zlatnim ljiljanima" njihov dan, kazao kako Vlada stoji iza aktivnosti udruženja, ali isto tako, da preuzima veliki dio obaveza kada je u pitanju podrška borcima i komandantima u njihovoj pravnoj borbi. 

U svome obraćanju premijer Rošić se osvrnuo na ogroman doprinos dobitnika najviših ratnih  priznanja i odlikovanja u odbrani države, naglašavajući kako se radi o istinskoj herojskoj borbi, koja se danas na sve načine želi ukaljati od nekih koji ne žele dobro našoj domovini.

Premijer Rošić je još jednom naglasio kako će Vlada USK, zajedno sa općinama i gradovima, preuzeti najveći dio obaveza kada je u pitanju podrška borcima i komandantima u pravnoj borbi. Zaželivši sretan put „Zlatnim ljiljanima“  u Zenicu, istakao je kako će i sam prisustvovati susretima dobitnika najviših ratnih priznanja u  BiH.

Po završetku prijema Zlatni ljiljani su se  uputili u Zenicu, koja je domaćin 20. jubilarnih susreta dobitnika najviših ratnih priznanja Armije BiH.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING