INFO

  • LYON I MANCHESTER CITY ČETVRTFINALISTI LIGE PRVAKA
  • DANAS U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • IZDATA NOVA NAREDBA KRIZNOG ŠTABA ZA FBIH: SVE MJERE PRODUŽENE ZA 14 DANA!
  • AVANTURA FILM FESTIVAL - KONFERENCIJA ZA NOVINARE

CRVENI ALARM NA ISTOČNOJ GRANICI BiH: SPRIJEČEN JOŠ JEDAN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA MIGRANATA U ZVORNIKU

- Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "krijumčarenje osoba", protiv osumnjičenih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj...

CRVENI ALARM NA ISTOČNOJ GRANICI BiH: SPRIJEČEN JOŠ JEDAN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA MIGRANATA U ZVORNIKU

SARAJEVO, 18. maja  - Radeći na suzbijanju ilegalnih migracija preko teritorije Bosne i Hercegovine, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, danas su spriječili još jedan slučaj krijumčarenja ilegalnih migranata iz Republike Srbije u BiH.

"Radi se o šest ilegalnih migranata koje su dvojica državljana BiH, pokušala prokrijumčariti u vozilu bh. nacionalnih oznaka. Otkriveni su u mjestu Kozluk na području Zvornika", saopćeno je iz Granične policije BiH.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "krijumčarenje osoba", protiv osumnjičenih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj.

U toku je daljnji rad na ovom slučaju i utvrđivanju identiteta i porijekla ilegalnih migranata.

Iz Granične policije BiH navedeno je i da su također, u protekla 24 sata, pripadnici ove jedinice na više lokacija u zoni odgovornosti JGP Zvornik od ilegalnog prelaska državne granice odvratili 91 ilegalnog migranta koji su iz pravca Republike Srbije pokušali ući na teritoriju BiH. 

"Ublažavanjem restrikcijskih mjera kako u susjednim zemljama, tako i u BiH, očekuje se i veći broj ilegalnih migracija. Već sada na području Zvornika sve je veći broj migranata koji pokušava ilegalno prijeći državnu granicu, radi čega smo formirali poseban tim policijskih službenika na tom području i preraspodjelom vlastitih snaga te sa svim raspoloživim sredstvima ulažemo maksimalne napore u zaštiti državne granice", izjavio je direktor Granične policije BH Zoran Galić, povodom sve češćih slučajeva otkrivanja migranata prilikom pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING