INFO

  • KAKO ĆE BIH ODGOVORITI NA POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SLIKE U HRVATSKOJ: RECIPROCITET ILI NE
  • POTVRĐENO: 11 OSOBA PREMINULO OD KORONE U BIH, RASTE BROJ OPORAVLJENIH
  • CRNA GORA SUTRA OTVARA GRANICU S BIH
  • BUŽIM - OTKAZANA ZAVRŠNICA MANIFESTACIJE
  • BAZENI U ĆORALIĆIMA ITEKAKO IMAJU ŠTA DA PONUDE SVOJIM GOSTIMA
  • SUD BIH ODBIO ŽALBU TUŽILAŠTVA NA ODLUKU O UKIDANJU MJERA NOVALIĆU, SOLAKU I HODŽIĆU
  • OD SUTRA I ZVANIČNO JEFTINIJE KOMERCIJALNO TESTIRANJE NA KORONAVIRUS U FBIH, POZNATA JE I CIJENA

ČETVORKA U SARAJEVU ODRŽALA SASTANAK: NA IZBORIMA ZAJEDNIČKI U OPĆINAMA I ZA GRADONAČELNIKA

- Danas je u Sarajevu održan sastanak predsjednika Naše stranke, Naroda i pravde, SDP-a i Nezavisne bh. liste (NBL), saznaje Klix.ba. Oni su načelno postigli dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima ove godine u glavnom gradu BiH...

ČETVORKA U SARAJEVU ODRŽALA SASTANAK: NA IZBORIMA ZAJEDNIČKI U OPĆINAMA I ZA GRADONAČELNIKA

SARAJEVO, 14. maja - Predrag Kojović (NS), Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP) i Ibrahim Hadžibajrić su precizirali ono o čemu se govorilo u proteklom periodu, a tiče se raspodjele općina odnosno kandidata kojeg će zajednički podržati ove četiri stranke.

Nakon današnjeg načelnog dogovora sada je preostalo da stranački organi potvrde sporazum četiri stranačka lidera. Kako Klix.ba saznaje član Naše stranke će biti kandidat za načelnika Općine Centar. Trenutno za tu poziciju ima više kandidata, ali je favorit Srđan Mandić (NS), bivši ministar komunalne privrede i infrastrukture u KS. Stranci Narod i pravda trebale bi "pripasti" Općine Novi Grad i Ilidža, gdje je potencijalni kandidat Nermin Muzur.

Socijaldemokratska partija (SDP) bi trebala delegirati svog kandidata za načelnika Novog Sarajeva. Također postoji i opcija rokade odnosno da SDP ponudi kandidata za Novi Grad, a NiP za Novo Sarajevo. Općina Stari Grad će, očekivano, imati kandidata iz Nezavisne bh. liste (NBL) čiji je predsjednik Ibrahim Hadžibajrić aktuelni načelnik.

Kako saznaje ovaj portal "Četvorka" će imati i zajedničkog kandidata za funkciju gradonačelnika Grada Sarajeva. Četvorka bi, kako nezvanično saznajemo, mogla dobiti podršku i nezavisnog zastupnika u Skupštini KS Damir Nikšić koji je podržavao i rad bivše kantonalne vlade u Kantonu Sarajevo.

CIK je lokalne izbore zakazao za 4. oktobar ove godine, ali se špekuliše da bi građani mogli na birališta tek u novembru jer nije poznato kada će biti usvojen budžet BiH.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING