INFO

  • USK KORONA BILANS: TESTIRANO 59 UZORAKA, NOVOZARAŽENA JEDNA OSOBA
  • BIH: STIGLO 10.530 DOZA VAKCINA BIONTECH/PFIZER
  • PO ODLUCI EU: BIH OPET NIJE NA EVROPSKOJ LISTI DRŽAVA KOJE SU SIGURNE ZA PUTOVANJE
  • IZRAEL IZVEO ZRAČNI NAPAD NA GAZU, PRVI OD PREKIDA VATRE 21. MAJA
  • PRIJAVE DO KRAJA JUNA: BBI BANKA OBEZBIJEDILA MILION MARAKA ZA STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA U BIH
  • VIJEĆE MINISTARA BIH: UTVRĐEN PRIJEDLOG ZAKONA O CARINSKIM PREKRŠAJIMA
  • KRIJUMČARENJE MIGRANATA U BIH: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE AFGANISTANACA
  • POTPISIVANJEM UGOVORA O STIPENDIRANJU I FINANSIJSKA PODRŠKA OD STRANE BTF I MINISTARSTVA OBRAZOVANJA USK
  • GDJE GRAĐANI BIH MOGU PUTOVATI I KAKO?
  • DAN BRANILACA GRADA BIHAĆA

CENTAR ZA SAVREMENU KULTURU KRAK BIHAĆ NAJAVLJUJE NIZ KULTURNIH DOGAĐANJA

- Centar za savremenu kulturu Krak Bihać organizuje izložbu fotografija i videomaterijala pod nazivom „Kombiteks, prostor i vrijeme“ autorice Jasne Pašić

CENTAR ZA SAVREMENU KULTURU KRAK BIHAĆ NAJAVLJUJE NIZ KULTURNIH DOGAĐANJA


BIHAĆ, 06. juni - Pored ove, centar će u ovoj godini zahvaljujući financijskog podršci  Fondacije za umjetničke inicijative iz Njujorka realizirati niz kulturnih događaja. Sredinom ovog mjeseca u Centru za savremenu kulturu Krak u Bihaću kroz izložbu „Kombiteks: prostor i vrijeme“ po prvi put javnosti će biti predstavljeni fotografski, video i drugi artefakti koji dokumentuju kulturni i socijalni život radnika nekadašnjeg tekstilnog giganta Kombiteksa.  Izložba je koncipirana u nekoliko različitih segmenata koji su međusobno povezani.

Prvi dio dokumentira nastanak tekstilnog kombinata i integraciju prigradskog naselja Hatinac u aktivni gradski život. Drugu izložbenu cjelinu čini priča o napretku, modernizaciji i industrijalizaciji, kako Kombiteksa, tako i njegove prostorne matice naselja Hatinac, a samim tim i cijelog grada Bihaća. Treća cjelina prati akcije poduzete na putu ka uspjehu i rastu u prizmi kulturnog, društvenog i rekreativnog života radnika.

Od osnivanja 2018. godine do danas potencijal Centra za savremenu kulturu Krak Bihać prepoznale su i finacijski podržale vodeće institucije, ustanove i fondacije i organizacije u oblasti kulture u BIH ali i inozemstvu.

Važno je istaknuti da KRAK od 2018. godine dodjeljuje Revizor stipendije  mladim bh. umjetnicima za angažman i ostvarene rezultate u nauci i umjetnosti. Cilj stipendija je poticanje istraživanja iz oblasti humanističkih nauka i umjetnosti a ovogodišnja dobitnica je Adela Jušić - jedna od najagilnijih svestranih akademskih bh. umjetnica.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING