INFO

  • ZASJEDALA VLADA USK-A
  • DOM ZDRAVLJA BIHAĆ: TENDERSKE PROCEDURE USPORAVAJU PROJEKT IZGRADNJE NOVOG OBJEKTA
  • SANSKI MOST: BROJNIM SADRŽAJIMA PRIGODNO OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA FORMIRANJA 5. KORPUSA ARBIH
  • TIHE BOSANSKE HEROINE: ONE SU NEPOKOLEBLJIVO BRANILE SVOJU DOMOVINU
  • BOSANSKI PETROVAC: POTPISANI UGOVORI O DODJELI PLASTENIKA
  • DANAS SE OBILJEŽAVA DAN 5. KORPUSA ARBIH
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ KIŠU I PLJUSKOVE
  • BIHAĆ: U NAREDNIH 30 DANA SVI SEMAFORI BITI ĆE OSPOSOBLJENI
  • VLADA USK I SPORTSKI SAVEZ: NA PRIJEMU KARATISTA OBEĆANA ZNAČAJNIJA PODRŠKA KLUBOVIMA

CAZIN: UPRILIČEN SASTANAK I RAZGOVOR O RJEŠENJIMA ZA PROMET ROBA I AKTUELNE MJERE HRVATSKE VLADE

- Problemi sa mjerama Hrvatske koje se odnose na prekategorizaciju velikokladuškog GP „Maljevac“ bili su u fokusu jučerašnjeg sastanka gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića sa premijerom USK Mustafom Ružnićem, načelnikom hrvatske Općine Rakovica, Mihovilom Bićanićem, te cazinskim poduzetnicima. I gosti i domaćini su bili jedinstvenog stava da je u interesu i jednih i drugih da se iznađe rješenje koje će odgovarati svima...

CAZIN: UPRILIČEN SASTANAK I RAZGOVOR O RJEŠENJIMA ZA PROMET ROBA I AKTUELNE MJERE HRVATSKE VLADE


CAZIN, 26. maja - Prijevoznici i poduzetnici su zatražili pomoć na više adresa, a prema državnim vlastima BiH više od stotinu privrednika iz USK potpisalo je apel sa zahtjevom za reakciju.

Tim povodom gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević jučer je u svom kabinetu primio delegaciju iz Republike Hrvatske predvođenu nedavno izabranim načelnikom Općine Rakovica, Mihovilom Bićanićem. Ogrešević i Bičanić su nakon prijateljskih razgovora o pomenutom problemu, između ostalog istakli kako je nužno ovaj problem što prije riješiti u obostranom interesu. Potrebno je dugoročno rješenje u pogledu prometa roba, kazali su između ostalog.

Sastanku je, kako smo već naveli, prisustvovao je i premijer USK. Mustafa Ružnić, koji je i ovom prilikom naglasio problem finansijske prirode koji se ogleda u povećanim troškovima za privrednike i izvoznike na ovom dijelu FBiH, koji će, po svemu sudeći, sveukupno biti milionskih razmjera, ukoliko se održe mjere. Kako je kazao premijer Ružnić, Vlada USK je stala iza privrednika i učinit će sve što je moguće, ali i kako bi se nadležne instance BiH što prije uključile u rješavanje ovog problema na najvišim nivoima dvije države.

Bila je ovo prilika da se razgovara i o budućoj saradnji između Grada Cazina i Općine Rakovica, koja je inače i dosada bila na zavidnom nivou. Riječ je o pograničnim područjima BiH i Hrvatske u kojima žive i jedni i drugi državljani, zbog čega je od izuzetnog značaja dobra saradnja, istakli su glavni imam Medžlisa IZ Karlovac, Almir Šabić, i vijećnik Semir  Čović, koji su također prisustvovali sastanku. VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING