INFO

  • ZASJEDALA VLADA USK-A
  • DOM ZDRAVLJA BIHAĆ: TENDERSKE PROCEDURE USPORAVAJU PROJEKT IZGRADNJE NOVOG OBJEKTA
  • SANSKI MOST: BROJNIM SADRŽAJIMA PRIGODNO OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA FORMIRANJA 5. KORPUSA ARBIH
  • TIHE BOSANSKE HEROINE: ONE SU NEPOKOLEBLJIVO BRANILE SVOJU DOMOVINU
  • BOSANSKI PETROVAC: POTPISANI UGOVORI O DODJELI PLASTENIKA
  • DANAS SE OBILJEŽAVA DAN 5. KORPUSA ARBIH
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ KIŠU I PLJUSKOVE
  • BIHAĆ: U NAREDNIH 30 DANA SVI SEMAFORI BITI ĆE OSPOSOBLJENI
  • VLADA USK I SPORTSKI SAVEZ: NA PRIJEMU KARATISTA OBEĆANA ZNAČAJNIJA PODRŠKA KLUBOVIMA

CAZIN: SVEČANO OTVORENA NOVOIZGRAĐENA PODRUČNA ŠKOLA U MAJETIĆIMA

- U cazinskoj mjesnoj zajednici Majetići, svečano je jučer upriličeno otvorenje novoizgrađene područne škole, koja inače, pripada centralnoj školi Ostrožac. Izgradnja objekta počela je 2007. ali se tek 2019. godine, nastavilo s ozbiljnim radovima, kada su se u ovaj projekt uključili predstavnici Vlade USK i gradske uprave Cazin. Vlada je pri tom ukupno izdvojila 300 000 maraka, dok je Grad Cazin preuzeo obavezu rješavanja neophodne dokumentacije i izmirenja troškova električne energije...

CAZIN: SVEČANO OTVORENA NOVOIZGRAĐENA PODRUČNA ŠKOLA U MAJETIĆIMA


CAZIN, 12. septembra - Učenici područne škole Majetići kod Ostrožca, od sutra nastavu pohađaju u novoizgrađenom i novoopremljenom objektu. Tako će, umjesto hladnih i neuslovnih prostorija, zimu dočekati u toplom i ugodnom ambijentu, primjerenom propisanim standardima.

Najbolje to zna Sabiha Majetić, koja je u staroj školi provela devet godina, razboljela se i dobila premještaj. Kako nam je sama kazala, iako ne radi više u školi zbog bolesti, sretna je zbog radnih kolegica i djece koja će imati bolje uslove za rad i školovanje.

Stara škola, na zahtjev Vijeća roditelja, srušena je prije nekoliko dana. Nisu više željeli gledati objekt sa urušenim plafonima, dotrajalim mokrim čvorovima i starim pećicama na drva. Kamen temeljac nove zgrade udaren je prije 14 godina, radovi su počeli 2013; ali se s mrtve tačke krenulo tek šest godina kasnije. 

Priču o novoj zgradi područne škole u Majetićima i radosti svih koji životom nadahnjuju ambijent spomenute obrazovne ustanove, donosimo u večerašnjem TV Dnevniku...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING