INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • KORONAVIRUS U BIH: 384 NOVOZARAŽENIH I 42 SMRTNA SLUČAJA
  • KONFERENCIJA ZA MEDIJE: SINDIKATI TRAŽE JEDNAK TRETMAN KAO I KOD OSTALIH BUDŽETSKIH KORISNIKA
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

CAZIN: PROMOVISANA KNJIGA POD NAZIVOM „GRABEŽ“ AUTORA RAMIZA HUREMAGIĆA

- Riječ je o zbrici priča i zapisa, koji govore o autorovom djetinjstvu i odrastanju u ratnom i poratnom periodu. Huremagić iza sebe ima objavljene zbirke poezije i kratke priče, a aktivno je radio na scenarijima za filmove i pozorišne predstave.

  CAZIN: PROMOVISANA  KNJIGA POD NAZIVOM „GRABEŽ“ AUTORA  RAMIZA HUREMAGIĆA


CAZIN, 22. novembra -  Iako asocira na ratna dešavanja, knjiga ima simboličan naziv, jer je „Grabež“, prema samom autoru, otimanje riječi od smrti da bi se živjelo. Riječ o nepovezanim pričama i zapisima, koje je Huremagić stvarao prisjećajući se svog djetinjstva, ratnog i poslijeratnog  perioda u kojem je sazrio i učio prilagođavati se novonastalim situacijama u našoj sredini.“Grabež“ je nastajao najmanje 10 godina, ističe autor.

Ramiz Huremagić, rođeni je Cazinjanin. Kriminolog je  po struci. Ko-autor je nagrađenog  scenarija za dugometražni igrani film “Dim duhana“. Autor je tri knjige poezije. Sa Anom Isaković ko-autor je predstave , koja je izabrana među pet najboljih na  konkursu za najbolju regionalnu predstavu 2017. godine. Od jeseni 2020., povratkom u rodni Cazin, osnovao je i kao predsjednik vodi Centar za kulturu, umjetnost i društvo „OMAHA“.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING