INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • DANAS PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA

BUNDESLIGA SE VRAĆA 15. MAJA, NJEMAČKA VLADA DAJE ZELENO SVJETLO

- Bundesliga bi trebala dobiti zeleno svjetlo za povratak 15. maja nakon što je njemačka vlada izrazila spremnost na dogovor o mjerama za daljnje ublažavanje ograničenja zbog koronavirusa

BUNDESLIGA SE VRAĆA 15. MAJA, NJEMAČKA VLADA DAJE ZELENO SVJETLO

SVIJET SPORTA, 5. maja - Reuters tvrdi da će mjere za kontrolu širenja koronavirusa biti ublažene nakon videokonferencije s kancelarkom Angelom Merkel zakazane za sutra.

Očekuje se da će državni premijeri dati zeleno svjetlo za otvaranje tržnih centara, vjerovatno od 11. maja, a također će se omogućiti Bundesligi nastavak sezone pod strogim uvjetima, bez navijača na stadionima.

Njemačka je već jučer načinila korake prema normalizaciji stanja, muzeji i frizerski saloni su otvoreni pod strogim uvjetima, crkve su otvorile svoje vrata, a rad su nastavile više tvornica automobila.

Njemačka je bila uspješnija od ostalih velikih evropskih država u usporavanju širenja virusa. Procjenjuje se da sada svakih sto nositelja virusa u prosjeku inficira samo 74 drugih, što je znatno ispod vrijednosti 100 u kojoj se moraju uvesti nova ograničenja.

Njemački klubovi su se vratili treninzima prošlog mjeseca s ograničenjima uoči planiranog povratka na puni trening, a potom i utakmice ovog mjeseca.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING