INFO

  • DAN KADA JE ŽIVOT IZGUBIO HEROJ ADIL BEŠIĆ: LJUDI SU IŠLI ZA NJIM JER SU ZNALI KO IH PREDVODI
  • ZAKONA O JAVNO – PRIVATNOM PARTNERSTVU:STVARANJE IDEJNIH PROJEKATA ČIJI JE CILJ ULAGANJE U RAZVOJ USK
  • CIK-U SE VRATILO VIŠE OD 13.500 NEURUČENIH GLASAČKIH POŠILJKI, NAJVIŠE IZ SRBIJE I HRVATSKE
  • VREMENSKA: MAGLOVITO U CENTRALNIM I ISTOČNIM PODRUČJIMA BIH
  • DA LI JE VRIJEME ZA REFORMSKI ZAOKRET U BH. PRAVOSUĐU?
  • IN MEMORIAM: SINOĆ PREMINUO NIJAZ MILJKOVIĆ, KOMANDANT RATNE 506. BRDSKE BRIGADE

BUKVIĆ: PREMIJER MALEZIJE PRATI REALIZACIJU UGOVORA AGROKOMERCA I PERAK HALAL CORPORATIONA

- Mahathir, koji je i počasni osnivač SBF-a, najavio je dolazak na 11. izdanje u skladu sa njegovim državničkim obavezama...

 BUKVIĆ: PREMIJER MALEZIJE PRATI REALIZACIJU UGOVORA AGROKOMERCA I PERAK HALAL CORPORATIONA

SARAJEVO, 6. novembra - Premijer Malezije Mahathir bin Mohamad pomno prati realizaciju ugovora između Agrokomerca i Perak Halal Corporation, agencije za halal-industriju malezijske države Perak, istakao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Bukvić je nakon današnjeg sastanka sa Mohathirom u Kuala Lumpuru kazao je da je ugovor kojim je predviđena investicija od 20 miliona eura u proizvodnju piletine i jaja u pogonima Agrokomerca potpisan na ovogodišnjem Sarajevo Halal Fairu u septembru.

“Premijer Mahathir veoma je zainteresovan da se saradnja na polju halal-industrije nastavi razvijati i dalje. Ideja je da se BiH pozicionira kao platforma za proizvodnju halal-hrane za evropsko tržište“, dodao je Bukvić.

Sastanku je prisustvovao i Emir Hadžikadunić, ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji.

Tokom sastanka Bukvić je premijeru Mahathiru prezentirao i rad Bosna Bank International, jedine banke u BiH koja posluje u skladu s islamskim principima i koja u posljednjih desetak godina bilježi stalan rast poslovanja, i pozvao ga na Sarajevo Business Forum koji će se 11. put zaredom održati u aprilu 2020. godine. Mahathir, koji je i počasni osnivač SBF-a, najavio je dolazak u skladu sa njegovim državničkim obavezama.

Bukvić i Hadžikadunić sastali su se danas i sa Dato' Seri Mohamed Azmin bin Alijem, ministrom ekonomije Malezije i predstavili mu mogućnosti investiranja i privredne saradnje. Ministar Azmin Ali je potvrdio dolazak i učešće na 11. SBF-u u cilju daljeg povezivanje ekonomija dvije zemlje.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING