INFO

  • KORIŠTENJEM RESTORANSKOG OTPADA DO KVALITETNIJEG ZEMLJIŠTA
  • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S DENISOM ZVIZDIĆEM, PREDSJEDAVAJUĆIM PD PS BIH
  • I SUTRA U BIH SUNČANO VRIJEME
  • GRAĐANI BIH MOGU BITI SIGURNI: POČELA VJEŽBA 'EUFOR - BRZI ODGOVOR 2021'
  • MINISTAR HALKIĆ: NUŽNO JE REDUCIRATI RASHODE ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • KORONAVIRUS U BIH: 804 NOVA SLUČAJA, 19 PREMINULIH
  • JEDINSTVO- SIMM BAU MAGLAJ: REMI U BIHAĆU SA DVA NEISKORIŠTENA JEDANAESTERCA
  • U USK 14 NOVOZARAŽENIH SLUČAJEVA
  • GRAD CAZIN KONKRETIZIRAO PLAN POZITIVNE PRONATALITETNE POLITIKE

BROJNE SVJETSKE ZVIJEZDE IZ SVOJIH DOMOVA ODRŽALE KONCERT U ČAST ZDRAVSTVENIH RADNIKA

- Neka od najvećih imena sudjelovala su u koncertu pod nazivom One World: Together At Home koji je posvećen zdravstvenim radnicima koji se bore protiv smrtonosne pandemije koronavirusa...

BROJNE SVJETSKE ZVIJEZDE IZ SVOJIH DOMOVA ODRŽALE KONCERT U ČAST ZDRAVSTVENIH RADNIKA


LONDON, 19. aprila - Među više od 100 izvođača bili su Lady Gaga, Paul McCartney i Billie Ellish, koji su iz svojih domova pjevali pjesme za zdravstvene radnike, ali i cijeli svijet. Legendarni Rolling Stonesi su uspjeli svirati zajedno iako su bili na četiri različite lokacije. Show je trajao osam sati, a sadržavao je i priče onih koji su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

Upravo je zdravstvenim radnicima i bio posvećen ovaj koncert, a Lady Gaga ga je nazvala "ljubavnim pismom cijelom svijetu". Dodala je da su svi muzičari željeli vratiti barem malo ljubaznosti koju svijetu pružaju medicinari.

Lady Gaga je odsvirala svoju verziju pjesme "Smile" Charlieja Chaplina.

Programu se priključio i Paul McCarntney koji je rekao da su medicinari "istinski heroji" aktuelne krize. Prisjetio se svoje majke Mary koja je bila medicinska sestra tokom Drugog svjetskog rata.

Koncert je organizovao pokret Global Citizen u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), piše 
BBC.

"Za sve naše zdravstvene radnike, s vama smo. Hvala vam što ste tu za nas", jedna je od poruka s koncerta.

Sva prikupljena sredstva od koncerta bit će ustupljena Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, a Lady Gaga je rekla da je ipak fokus na zabavi i porukama solidarnosti.

Na koncertu je nastupila i američka pjevačica Andra Day, kao i zvijezda One Directiona Niall Horan. Jon Legend se udružio sa Samom Smithom u obradi pjesme "Stand By Me" Bena E. Kinga, a Billie Elish je otpjevala pjesmu "Sunny" Bobbyja Hebba.

Rolling Stonesi su odsvirali pjesmu "You Can't Always Get What You Want", a britanska pjevačica Rita Ora je apelovala na ljude da ostanu u svojim kućama prije nego je otpjevala pjesmu "I Will Never Let You Down".

Koncert je bilo moguće gledati na Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu, kao i na najvećim američkim TV mrežama. Dio showa su vodili Stephen Colbert, Jimmy Kimmel i Jimmy Fallon.

Na koncertu su još nastupili Jennifer Lopez, Keith Urban, Burna Boy, Luis Fonsi, Hozier i Stevie Wonder, a za kraju su gledatelji čuli Celine Dion, Lady Gagu, Andreu Bocellija i Johna Legenda, odnosno njihovu saradnju u pjesmi "The Prayer" prvobitno napisanoj za film "Quast For Camelot" iz 1998. godine.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Obrazac za javni oglas

Javni oglas o prodaji automatiziranog stabilnog diesel električnog agregata naizmjenične struje putem javne prodaje-licitacije metodom prikupljanja zatvorenih pismenih ponuda

RTVUSK LIVE

MARKETING