INFO

  • KANTONALNI SUD U BIHAĆU DONIO RJEŠENJE KOJIM SE OSUMNJIČENOM ABDIĆ FIKRETU PRODUŽAVA PRITVOR ZA DVA MJESECA
  • CAZIN: U MZ POLJE PRIVODI SE KRAJU REALIZACIJA JOŠ JEDNOG INFRASTRUKTURNOG PROJEKTA
  • SVAKODNEVNO SE GRANIČNI POLICAJCI SUSREĆU SA ILEGALNIM MIGRANTIMA
  • 46 NOVIH POZITIVNIH UZORAKA NAKON TESTIRANJA NA KCUS-U: 7 PACIJENATA HOSPITALIZOVANO SA TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM
  • TURISTIČKI VAUČERI RAZLOG SU VEĆEG BROJA TURISTA U BIHAĆU ZA VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONAVIRUSA U USK
  • DANAS SE U SVIJETU OBILJEŽAVA MEĐUNARODNI DAN MLADIH
  • OBRTNICIMA JE U ZNAČAJNOJ MJERI UGROŽENO POSLOVANJE ZBOG PANDEMIJE

BOSNA I HERCEGOVINA – NAJKORUMPIRANIJA ZEMLJA SVIJETA!

- U BiH je čak 94,6 odsto ispitanih odgovorilo da je ova negativna pojava široko rasprostranjena i da utiče na sve sfere života

BOSNA I HERCEGOVINA – NAJKORUMPIRANIJA ZEMLJA SVIJETA!

BiH je najkorumpiranija zemlja u svijetu, podaci su američke agencije “Galup” dobijeni na osnovu istraživanja javnog mnijenja.

Na reprezentativnom uzorku u svakoj zemlji koja je obuhvaćena istraživanjem građanima je postavljano isto pitanje o prisustvu korupcije, a u BiH je čak 94,6 odsto ispitanih odgovorilo da je ova negativna pojava široko rasprostranjena i da utiče na sve sfere života.

Ovakav postotak potvrdnih odgovora ujedno je i najveći na svijetu, a isti rezultat zabilježen je u Moldaviji, prenosi “Dnevni avaz”.

Analitičar u oblasti sigurnosti Denis Hadžović smatra da je ovakav postotak potvrdnih odgovora o prisustvu korupcije u BiH definitivno znak za uzbunu.

Napominjući da ovi podaci ukazuju na to da se situacija pogoršava, Hadžović je upozorio da je zabrinjavajuće to što se korupcija veže za organizirani kriminal koji predstavlja ozbiljnu prijetnju za društvo i ekonomiju.

“S obzirom na to da je izabranim predstavnicima građana dozvoljeno da upravljaju budžetskim novcem, onda je jasno odakle dolazi korupcija”, kaže Hadžović.

Kada je riječ o državama u Evropi, može se zaključiti da je problem korupcije u 2017. godini bio gori nego godinu ranije. Među 20 najkorumpiranijih zemalja na svijetu su i neke članice EU, kao što su Bugarska, Rumunija i Mađarska.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING