INFO

  • DANAS UMJERENO OBLAČNO VRIJEME
  • LIJEPA VIJEST ZA PENZIONERE: OD SEPTEMBRA VEĆE PENZIJE
  • DANAS U BOSNI I HERCEGOVINI PRIJE PODNE SUNČANO
  • SLOGA KUĆU GRADI: MOŽEMO U HRVATSKU JER MUŽ IMA PUTOVNICU, ALI AKO NAŠ KOMŠIJA BOŠNJAK NE MOŽE NA MORE, NEĆEMO NI MI!
  • POČELA REEKSHUMACIJA U MEMORIJALNOM CENTRU POTOČARI

BOSANSKOKRUPSKE KABINE: NASTAVAK IZVOZA I ULAGANJA U POSLOVANJE

- Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciju u Italiji, ovih dana su isporučili velike količine gotovih proizvoda, pa se može reći kako „Krupa kabine“ danas posluju bez problema.

BOSANSKOKRUPSKE KABINE: NASTAVAK IZVOZA I ULAGANJA U POSLOVANJE


BOSANSKA KRUPA, 9.maja - U bosanskokrupskoj kompaniji „Krupa kabine“, članici italijanske grupacije „Siac“, među tamošnjim proizvodnim firmama prvi su osjetili posljedice pandemije koronavirusa. Primarno tržište joj je središnja talijanska pokrajina Lombardija u kojoj je koronavirus odnio najviše života. Iako je izvoz bio onemogućen zbog prekida cestovnog prijevoza i nabavke repromaterijala, zbog ranije osiguranih zaliha proizvodnju nisu prekinuli. 

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciju u Italiji, ovih dana su isporučili velike količine gotovih proizvoda, pa se može reći kako „Krupa kabine“ danas posluju bez problema.  

Kompanija „Krupa kabine“ jedna je od ovdašnjih privrednih subjekata koja se u ovo vrijeme pandemije koronavirusa bori održati proizvodnju i sačuvati stečena tržišta. Iako je obim proizvodnje smanjen, iz proizvodnih pogona na tržište isporučuju kabine za privredna i poljoprivredna vozila.

Direktor Dženan Džafić s optimizmom gleda na realizaciju ugovorenih proizvodnih aranžmana, a za RTV USK potvrdio je da se nastavlja sa razvojnim planovima i ulaganjima u proizvodne pogone.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING