INFO

  • ZASJEDALA VLADA USK-A
  • DOM ZDRAVLJA BIHAĆ: TENDERSKE PROCEDURE USPORAVAJU PROJEKT IZGRADNJE NOVOG OBJEKTA
  • SANSKI MOST: BROJNIM SADRŽAJIMA PRIGODNO OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA FORMIRANJA 5. KORPUSA ARBIH
  • TIHE BOSANSKE HEROINE: ONE SU NEPOKOLEBLJIVO BRANILE SVOJU DOMOVINU
  • BOSANSKI PETROVAC: POTPISANI UGOVORI O DODJELI PLASTENIKA
  • DANAS SE OBILJEŽAVA DAN 5. KORPUSA ARBIH
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ KIŠU I PLJUSKOVE
  • BIHAĆ: U NAREDNIH 30 DANA SVI SEMAFORI BITI ĆE OSPOSOBLJENI
  • VLADA USK I SPORTSKI SAVEZ: NA PRIJEMU KARATISTA OBEĆANA ZNAČAJNIJA PODRŠKA KLUBOVIMA

BOSANSKI PETROVAC: U TOKU REALIZACIJA BROJNIH PROJEKATA

- Jedna od najmanjih općina u državi u posljednje vrijeme je uspjela jer privući veliki broj investicija. Najveći broj se odnosi na gradnju saobraćajne infrastrukture, ali i vodovodne i kanalizacione mreže. Pored toga, radi se na modernizaciji općinske administracije, a tokom ljeta grad je obilovao kulturnim dešavanjima.

BOSANSKI PETROVAC: U TOKU REALIZACIJA BROJNIH PROJEKATA

BOSANSKI PETROVAC, 21. septembar –  Prema riječima načelnika Mahmuta Jukića otkočen je proces izgradnje kružnog toka na samom ulazu u grad koji je investicija Federalne direkcije cesta vrijedan 450 hiljada maraka.

Završena je ili je u toku izgradnja lokalnih puteva u nekoliko mjesnih zajednica, a uskoro bi trebalo da budu asvaltirane i gradske saobraćajnice.

„Želim da poboljšavam putnu infrastrukturu u svim mjesnim zajednicama i mi smo sad pred potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova za nastavak asvaltiranja. To su MZ Rašinoviac, Smoljana, Bravsko, Kapljuh, Kolunić.“ – ističe za RTVUSK načelnik Mahmut Jukić i dodaje „Pred izradom smo projektne dokumentacije za asfaltiranje ovih puteva u gradskoj zoni.“

Jedan od velikih projekata koji je u fazi realizacije je izgradnja prečistača otpadnih voda vrijednosti 3 miliona maraka, ali i kolektora od poslovne zone Gorinčani do prečistača. U toku je i projekt izgradnje sekundarnih vodova kanalizacione mreže u istočnom dijelu grada vrijedan 125 hiljada maraka, te u naselju Gaj. Potpisan je ugovor i za izradu projektne dokumentacije za izgradnju vodovoda u Mjesnoj zajednici Bravsko.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING