INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

BOSANSKI PETROVAC: CENTAR ZA ZA KULTURU I OBRAZOVANJE NA KORAK OD NEIZVJESNOSTI I TIŠINE

- Nakon što je pandemija praktično zaustavila normalno odvijanje života, građani su još više trebali pravovremene informacije, pogotovo o situaciji sa koronavirusom ali i o ostalim zbivanjima važnim za svakodnevni život. Šestero uposlenih u Centru za kulturu i obrazovanje u Bosanskom Petrovcu tako je s povećanim angažmanom i radom na terenu, putem programa radija te društvenih mreža sve građane ove općine obavještavalo o najvažnijim temama. Da li će u Bosanskom Petrovcu od iduće sedmice nastupiti tišina, znati će se uskoro, jer su zbog neplaćenih režija uz opomene najavljena i isključenja struje i telefona...

BOSANSKI PETROVAC: CENTAR ZA ZA KULTURU I OBRAZOVANJE NA KORAK OD NEIZVJESNOSTI I TIŠINE


BOSANSKI PETROVAC, 15. augusta - Bosanski Petrovac jedna je od onih općina u kojoj broj stanovnika sam po sebi nedovoljan je da bi imala potenciju u radnoj snazi, ali i drugim sferama društvenih kretanja.

Kao i  druge sredine, nažalost i ovoj grad bilježi pojačan odlazak stanovništva i to pogotovo mladih. Za one koji još uvijek nisu izabrali taj put preko granice jedna od institucija u kojoj nastoje ostvariti svoje radno usmjerenje jeste Centar za kulturu i obrazovanje. U ovoj lokalnoj samoupravi Centar je jedino mjesto u kojem se organiziraju različiti kulturni sadržaji. Znači to puno za one starije ali i mlađe generacije u koju se ubraja i Adnan Zeljković koji, zahvaljujući poslu u ovoj ustanovi, ne planira odlazak u inostranstvo, te se svojski trudi zajedno sa drugim uposlenicima raditi odgovorno na povjerenim radnim zadacima.

Njemu i drugim uposlenicima bilo je to posebno važno u prvim mjesecima pandemije kada je ovaj Centar putem radio valova svakodnevno donosio sve bitne vijesti i informacije domicilnom stanovništvu. Popuštanjem mjera, uz veliki oprez vratili su se svojim redovnim aktivnostima, poput Dana čokolade i likovnih radionica za najmladje do izložbe rukotvorina. Sve je to sad upitno, jer kako tvrdi direktorica ove ustanove, općina kao osnivač ne izvršava svoje obaveze.

Na drugoj strani priče načelnik Bosanskog Petrovca ističe da je riječ o smanjenju troškova i uštedama. Na trećoj strani brojni građani daju podršku Centru a posebno funkcioniranju radija čiji program svakodnevno prate...

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING