INFO

  • ZASJEDALA VLADA USK-A
  • DOM ZDRAVLJA BIHAĆ: TENDERSKE PROCEDURE USPORAVAJU PROJEKT IZGRADNJE NOVOG OBJEKTA
  • SANSKI MOST: BROJNIM SADRŽAJIMA PRIGODNO OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA FORMIRANJA 5. KORPUSA ARBIH
  • TIHE BOSANSKE HEROINE: ONE SU NEPOKOLEBLJIVO BRANILE SVOJU DOMOVINU
  • BOSANSKI PETROVAC: POTPISANI UGOVORI O DODJELI PLASTENIKA
  • DANAS SE OBILJEŽAVA DAN 5. KORPUSA ARBIH
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ KIŠU I PLJUSKOVE
  • BIHAĆ: U NAREDNIH 30 DANA SVI SEMAFORI BITI ĆE OSPOSOBLJENI
  • VLADA USK I SPORTSKI SAVEZ: NA PRIJEMU KARATISTA OBEĆANA ZNAČAJNIJA PODRŠKA KLUBOVIMA

BOSANSKA KRUPA: ZA SANACIJU KLIZIŠTA 'KOSA' VLADA USK-A I OPĆINA OSIGURALE SREDSTVA, POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA

- Klizište 'Kosa' inače svakodnevno mještanima Jezerskog, Mahmić sela i svima koji gravitiraju ovom cestovnom pravcu, godinama predstavlja veliki problem jer stvara usko grlo u odvijanju saobraćaja...

BOSANSKA KRUPA: ZA SANACIJU KLIZIŠTA 'KOSA' VLADA USK-A I OPĆINA OSIGURALE SREDSTVA, POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA


BOSANSKA KRUPA, 2. avgusta - Dugogodišnji infrastrukturni problem mještana bosanskokrupske mjesne zajednice Jezerski, sanacija klizišta 'Kosa' na ulazu u ovo naselje, napokon će biti riješen. Garancija tome je današnji ugovor vrijedan 127.000 KM kojeg su potpisali općinski načelnik Armin Halitović i predstavnik izvođača radova. Sredstva za realizaciju ovog projekta zajednički su osigurali Kantonalni štab civilne zaštite i Općina Bosanska Krupa a trebao bi biti okončan za najkasnije dva mjeseca.

Klizište 'Kosa' inače svakodnevno mještanima Jezerskog, Mahmić sela i svima koji gravitiraju ovom cestovnom pravcu, godinama predstavlja veliki problem jer stvara usko grlo u odvijanju saobraćaja. Prije dvije godine u općinskoj upravi su pristupili izradi glavnog projekta ali, kako kaže načelnik Općine Armin Halitović, rješenja koja je ponudio tadašnji projektant nisu bila zadovoljavajuća.

Dio sredstava za sanaciju ovoga klizišta od 85.000 KM osigurala je Vlada USK-a putem Kantonalnog štaba civilne zaštite dajući na ovaj način svoju podršku rješavanju ovoga za mještane gorućeg problema. Prema riječima premijera USK-a Mustafe Ružnića, dogovorom i zajedničkim nastojanjem da se osiguraju adekvatna finansijska sredstva, u predstojećem vremenu riješit će se problem koji opterećuje građane nekoliko bosanskokrupskih mjesnih zajednica već 6-7 godina.

Odmah po potpisivanju ugovora, radnici firme koja je dobila posao će otpočeti radove na sanaciji klizišta Kosa koji bi trebali biti završeni najkasnije za dva mjeseca, a što će posebno obradovati mještane Jezerskog i Mahmić sela.   VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING