INFO

  • REIS KAVAZOVIĆ: OTROV ĆE JOŠ DUGO KRUŽITI, ALI ŽIVOT SE OBNAVLJA I ISTINA RAZGONI TAMU NAD SREBRENICOM
  • INSAN SE NAVIKNE NA SVE: JEDNA OD BROJNIH SREBRENIČKIH PRIČA O ŽIVOTU U SAMOĆI I SJEĆANJIMA
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 316 ZARAŽENIH ZA 24 SATA, NAJVIŠE U TUZLANSKOM I KANTONU SARAJEVO
  • ŽENE U CRNOM U POTOČARIMA: BROJNI GRAĐANI SRBIJE SE NE SLAŽU S PORICANJEM GENOCIDA
  • BIHAĆ: ISKRENA I EMOTIVNA PORUKA MIRA I PODRŠKE SREBRENIČANIMA
  • INICIJATIVA ŽENA IZ ZEMALJA REGIONA KONTRA ZLOČINA: SUD I JAVNA OSUDA ZA SVAKI OBLIK NASILJA
  • 11. JULI U MEMORIJALNOM CENTRU POTOČARI: PORUKE SUOSJEĆANJA, MIRA I PRAVDE
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ MOGUĆU KIŠU
  • BOSANSKA KRUPA: OBILJEŽENA GODIŠNJICA HEROJSKE BITKE ZA ĆOJLUK
  • DANI PRED 11. JULI: VRIJEME KADA ASIMA ISPRAĆA NA PUT BIJELE CVJETOVE

BOSANSKA KRUPA: OPĆINSKO VIJEĆE RAZMATRALO I USVOJILO REBALANS BUDŽETA

- Na četvrtoj vanrednoj sjednici Općinsko vijeće Bosanska Krupa, razmatralo je i usvojilo Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Općine Bosanska Krupa za 2020. godinu. Budžet je rebalansom uvećan za oko četiri posto i sada iznosi 10.364.000 KM, od čega će skoro milion biti utrošeno na saniranje ekonomskih posljedica. Potreba za tim ukazala se zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa koja je dovela do smanjenja prihoda i istovremeno povećanja rashoda u određenim segmentima...

BOSANSKA KRUPA: OPĆINSKO VIJEĆE RAZMATRALO I USVOJILO REBALANS BUDŽETA

BOSANSKA KRUPA, 30. maja - Rebalans Budžeta kojeg su bosanskokrupski vijećnici razmatrali i usvojili, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović predložio je u svrhu uravnoteženja, ekonomskog oporavka, odnosno provođenja mjera za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.  Izmjenama i dopunama budžet je uvećan za 442.000 KM, te novom odlukom  iznosi 10 miliona i 364.000  maraka.

Prema rebalansu Budžeta, za  provođenje mjera podrške privredi, odnosno privrednim subjektima i njihovim radnicima biće utrošeno 650 hiljada maraka, a za podršku razvoja poljoprivrede 310 hiljada KM, što je blizu milion maraka za saniranje ekonomskih posljedica.

Izmjenama i dopunama budžeta planiraju se sredstva koja ranije nisu bila planirana, a uključena su i izvršenja prihoda po osnovu primljenih tekućih i kapitalnih transfera od Federacije BiH i Unsko-sanskog kantona, u vidu podrške za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom kao i u vidu podrške za izgradnju putne infrastrukture. Povećana su sredstva za socijalna davanja, a smanjeni su pojedini planirani izdaci koji se zbog nastale situacije neće izvršavati u ovoj godini.

Osim izmjena i dopuna budžeta, prihvaćen je i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o subvencioniranju. Time je samo dopunjen spisak djelatnosti, koja zbog otežanog rada u vrijeme pandemije uzrokovanog koronavirusom mogu ostvariti pravo na subvenciju. Osim ove, aktuelna je i odluka koja se odnosi na subvencioniranje iznosa redovne kreditne kamate.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING