INFO

  • SLUČAJ LASER: RADNICI I DALJE BEZ SVOJIH DOKUMENTA
  • OD DANAS OTVORENE GRANICE S HRVATSKOM, CRNOM GOROM I SRBIJOM, POČINJU RADITI I AERODROMI
  • USK - VRTIĆI POČELI S RADOM
  • BAČIĆ O UKLANJANJU RUŽA U PRIJEDORU: VLASTI NE ŽELE SPOMENIK JER BI TIME PRIZNALE ZLOČIN
  • POČELA SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PFBIH: O DJELOVANJU VLADE ZA VRIJEME KORONA-KRIZE
  • SVJEDOČANSTVO SA MOSTA TUGE: ISTINA O ZLOČINU BILA BI DUBOKO DA RAJIF NIJE PREŽIVIO...

BOSANSKA GRADIŠKA: SUTRA POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI MOSTA NA SAVI

- Evropska komesarka za transport Violeta Bulc i šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Johann Sattler prisustvovat će sutra u Bosanskoj Gradišci zvaničnom obilježavanju početka radova na izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save između BiH i Hrvatske

BOSANSKA GRADIŠKA: SUTRA POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI MOSTA NA SAVI

BOSANSKA GRADIŠKA, 10. oktobra - Evropska unija sufinansira taj projekt sa 6,8 miliona eura bespovratnih sredstava, uz zajam Evropske investicijske banke i sredstava koja su osigurale Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

Taj projekt je dio velike infrastrukturne investicije EU u iznosu od 38,4 miliona eura, koja uključuje i izgradnju graničnog prijelaza s Hrvatskom na dionici autoputa Banja Luka – Bosanska Gradiška, kao i samu dionicu autoputa.

Projekt predstavlja važan korak ka integraciji regije zapadnog Balkana u okviru Agende povezivanja (Conectivity Agenda) koju je Evropska unija pokrenula 2015. godine i u skladu je sa Strategijom Evropske komisije za zapadni Balkan, saopćeno je iz Ureda za komunikacije u Delegaciji EU/EUSR u BiH.

Podsjetimo, u julu su u Zagrebu zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić s Dragomirom Jevtovićem, u ime konzorcija privrednih subjekata, potpisali Ugovor o izgradnji međudržavnog mosta između BiH i Republike Hrvatske.

Most je dug 426 metara, širok 22,6 metara i imat će četiri saobraćajne trake, po dvije u svakom smjeru.

Gradit će se po Ugovoru 30 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a rok za uvođenje izvođača je 105 dana od dana potpisivanja Ugovora.

 

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING