INFO

  • USK: UKINUTO STANJE PRIRODNE NESREĆE
  • DOM ZDRAVLJA BOSANSKA KRUPA – UZ MJERE RESTRIKCIJE POMOĆ JE PRUŽANA SVIMA
  • KOLIKO ĆE ZAISTA POMOĆI PRIVREDNICIMA TZV.KORONA ZAKON
  • RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH U SJEVERNOJ MAKEDONIJI, DANAS 120 OSOBA
  • TURISTE ZAMIJENILI MIGRANTI – INSPEKCIJA ZAPEČETILA 16 UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
  • FBiH: 12 NOVOZARAŽENIH OSOBA

BLOKADA ARANŽMANA S MMF-OM: PISMO NAMJERE POTPISALI SVI OSIM BEVANDE I MILIĆEVIĆ

- Pismo namjere prema Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) kako bi se osiguralo 330 miliona eura Bosni i Hercegovini neće moći biti poslano ovoj međunarodnoj finansijskoj instituciji sve dok ga ne potpiše svih sedam članova Fiskalnog vijeća...

BLOKADA ARANŽMANA S MMF-OM: PISMO NAMJERE POTPISALI SVI OSIM BEVANDE I MILIĆEVIĆ

SARAJEVO, 10. aprila - Kako saznaje Klix.ba iz više izvora, ovo pismo je u proteklim danima već potpisalo pet članova Fiskalnog vijeća, a to su premijer FBiH Fadil Novalić, guverner Centralne banke BiH Senad Softić, zatim predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija te premijer RS-a Radovan Višković i ministrica finansija RS-a Zora Vidović.

Jedina dva potpisa koja nedostaju su ona od ministra finansija BiH Vjekoslava Bevande te federalne ministrice finansija Jelke Milićević.

"Pravila o raspodjeli sredstava od MMF-a postoje 22 godine nikada nisu mijenjana. Ja uopće ne vidim razlog zašto bismo ih sada mijenjali. Što se tiče nas, kao premijer Federacije sam potpisao Pismo namjere, mi smo to usvojili i na HDZ-u je da to potpiše ili ne potpiše. Ako ne budu potpisali, nećemo dobiti kredit MMF-a", izjavio je jučer Novalić.

Bevanda je, pak, danas okrivio Novalića što nije došao na sjednicu Fiskalnog vijeća koju je sazvao. Međutim, upravo na toj sjednici se trebalo razgovarati o ulozi kantona u svemu ovome, što je, saznajemo, bio razlog da Novalić ne dođe na sjednicu u vezi s pismom koje je već potpisao.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING