INFO

  • VIJEĆE MINISTARA USVOJILO REVIDIRANU STRATEGIJU ZA RATNE ZLOČINE
  • FILM JASMILE ŽBANIĆ QUO VADIS, AIDA - BH. KANDIDAT ZA OSKARA
  • ARIFAGIĆ: ZATVARAM FARMU!
  • DANAS U BOSNI I HERCEGOVINI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • POČELO ŠTAMPANJE GLASAČKIH LISTIĆA U BIH, KOŠTAT ĆE VIŠE OD 800 HILJADA KM
  • VRIJEME: PRIJEPODNE UMJERENO OBLAČNO, U NASTAVKU DANA MOGUĆI PLJUSKOVI
  • USK: AKTUELNO – KONFERENCIJA PLATFORMA ZA NISKO KARBONSKI URBANI RAZVOJ USK
  • OD 1. OKTOBRA PROJEKT ZA NEZAPOSLENE U USK
  • PRIJAVLJENO NOVIH 12 SMRTNIH SLUČAJEVA U BIH, 235 ZARAŽENIH U PROTEKLA 24 SATA

BIŠĆANI DOČEKALI MALENU DALAL S PJESMOM I BALONIMA

- Dalal je zadržala široki osmijeh i dječiju razigranost uprkos tome što je imala devet ciklusa kemoterapije, 10 lumbalnih i koštanih punkcija, a krv joj je vađena mnogo puta

BIŠĆANI DOČEKALI MALENU DALAL S PJESMOM I BALONIMA


BIHAĆ, 1. aprila - Bišćanka Dalal Omerović, djevojčica koja se nakon transplantacije koštane srži u Njemačkoj  izborila sa jednim od najtežih oblika leukemije, vratila se kući. Doček za malu Lavicu pripremili su najbliži prijatelji i porodica koja je godinu i po dana neumorno organizirala i koordinirala svim akcijama prikupljanja novca za liječenje  djevojčice. Skupljeno je milion maraka zahvaljujući ljudima širom svijeta. Emotivan susret sa djetetom čija je borba za život zadivila mnoge, zabilježila je i kamera RTV USK.  

Dalal je dočekana pjesmom "Moj je život moja pjesma" koju je pjevala Nejra Musić, koja se i sama prije nekoliko godina izborila s rakom limfinih žlijezda.

Prostor u kojem je organizovano slavlje bio je pun šarenih balona, a Dalal se najviše obradovala maskotama Hello Kitty i Minni Mouse. Na projektoru su prikazana fotografije Lavice i njenog puta ka izlječenju.

"U akciji za Dalal učestvovala je cijela vojska ljudi iz BIH ali i šire. Organizirani su koncerti, turniri, bazari, prodavalo se sve i svašta, pozivao se humanitarni broj i sakupljao novac. Armija je dala sve od sebe. Dok se armija svim snagama borila da skupi potreban novac za liječenje i transplantaciju, Dalal se borila za život. Njen osmijeh, njena snaga i hrabrost bila je motivacija armiji da ne odustaje i da zajedno učini nemoguće. Svi ste vi njena armija. Svaka donacija, svaki poziv, svaka dova, molitva i uplaćena marka je zaslužna za današnji dan. Ne postoje riječi kojima bismo mogli izraziti zahvalnost svima vama koji ste na bilo koji način dali svoju podršku i na taj način učestvovali u ovoj sada sretnoj priči. Bez vas ne bi uspjeli. Zbog svih vas danas slavimo život, slavimo ljubav", kazali su organizatori.

Dalal je zadržala široki osmijeh i dječiju razigranost uprkos tome što je imala devet ciklusa kemoterapije, 10 lumbalnih i koštanih punkcija, a krv joj je vađena mnogo puta. Nikada nije klonula duhom.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING