INFO

  • POREZNA UPRAVA FBIH: U PROŠLOJ GODINI ZABILJEŽENA REKORDNA NAPLATA POREZNIH OBAVEZA
  • KORONAVIRUS U BIH: JOŠ 2.969 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 33 OSOBE
  • BIHAĆ: UPRILIČENA PROMOCIJA UNIVERZITETSKOG UDŽBENIKA 'POSLOVNO PRAVO' AUTORA, PROF. DR. ALBINA MUSLIĆA
  • VREMENSKA: SUTRA SE OČEKUJE SLAB SNIJEG U VEĆEM DIJELU BIH
  • ZDRAVSTVO U RALJAMA ŽIVOTA: LJEKARA SVE MANJE, MOTIVA ZA ODLAZAK SVE VIŠE
  • U BIHAĆU ODRŽANA PLANSKA SKUPŠTINA CRVENOG KRIŽA UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • BIHAĆ: ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE USK I REGULATORNE AGENCIJE ZA RADIJACIJSKU I NUKLEARNU SIGURNOST BIH
  • U USK NOVOZARAŽENO 310 OSOBA
  • U SARAJEVU ORGANIZIRAN PROGRAM POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
  • UNIVERZITET U BIHAĆU: NA PUTU OD HISTORIJSKOG PROJEKTA DO TALAČKE KRIZE

BIHAĆKI PENZIONERI 'NA ČEKANJU' OGRJEVNOG DRVETA: ISPORUKA KASNI A NEZADOVOLJSTVO RASTE

- Bihaćki penzioneri i ove godine još čekaju na isporuku ogrjevnog drveta koju je ovdašnje Udruženje ugovorilo sa Šumsko-privrednim društvom Unsko-sanske šume. Od 13.000 penzionera, ogrjevno drvo nije dobilo njih 5.000 pa su neki od Šumarije Bihać zatražili povrat uplaćenih sredstava. Isporuka drveta kasni, navodno, zbog kasno objavljenog tendera za prijevoznike koji za Šumariju obavljaju usluge prijevoza. Iz Uprave Unsko-sanskih šuma tvrde kako će ogrjevno drvo svim penzionerima biti isporučeno do kraja ovoga mjeseca, što je i precizirano potpisanim ugovorom...

BIHAĆKI PENZIONERI 'NA ČEKANJU' OGRJEVNOG DRVETA: ISPORUKA KASNI A NEZADOVOLJSTVO RASTE


BIHAĆ, 9. oktobra - U Udruženju penzionera Grada Bihaća kažu kako je isporuka ogrjevnog drveta za ovu socijalno najranjiviju kategoriju godinama kasnila, ali je ove godine problem izraženiji.

Prema saznanjima koje penzioneri imaju, ugovor s prijevoznicima ogrjevnog drveta potpisan je tek krajem septembra. Ogrjevnog drveta ima dovoljno na lagerima, tvrde. Prema riječima Ahmeta Alibabića, predsjednika Udruženja penzionera Grada Bihaća, penzioneri kao socijano najugroženija populacija, žele da se ogrjevnim drvetom snabdiju do kraja augusta. Kako kaže, poslije augusta dolazi do problema s obzirom da pojedini penzioneri otkazuju dopremu drveta tražeći povrat novca.

U Upravi ŠPD Unsko-sanske šume kažu kako su do sada ogrjevno drvo u potpunosti isporučili sanskim, bosanskopetrovačkim, ključkim, bosanskokrupskim i velikokladuškim penzionerima. Preostalih oko 4.000 kubnih metara do kraja oktobra isporučit će penzionerima Bihaća, Cazina i Bužima koji još nisu dobili ogrjevno drvo.

Direktor ŠPD 'Unsko-sanske šume' Bosanske Krupa, Šerif Kaljiković podsjeća da su u ugovoru kojeg su potpisali s Udruženjem penzionera, definirali rok do kraja ovog mjeseca i kako će tu obavezu i ispuniti. Direktor Kaljiković naglašava da su svakom penzioneru koji je zatražio povrat uplaćenih sredstava, sredstva vratili što ovom poduzeću ne predstavlja nikakav problem. 

Alibabić dodaje kako su s Upravom ŠPD „US-šume“ nastojali dogovoriti kraći rok isporuke drveta ali iz različitih razloga, to nije moguće. Udruženje penzionera je prošle godine potpisalo ugovor s dva privatna isporučioca, kako bi rasteretili Šumariju, i udovoljili penzionerima koji su u mogućnosti platiti skuplje i kvalitetnije drvo, poput onog u paletama, čime su penzioneri bili iznimno zadovoljni, kaže Alibabić.   VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING