INFO

  • FUTSAL - BIH ŽELI DRUGIM TRIJUMFOM PROTIV SRBIJE OKONČATI KVALIFIKACIJE ZA EURO
  • VRIJEME SUTRA: NAKON SUNČANOG JUTRA, RAZVOJ NAOBLAKE U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA
  • RAČUN KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU PRIVREMENO ODBLOKIRAN
  • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S DR. MUAMEROM KHUDEIROM, EPIDEMIOLOGOM U DOMU ZDRAVLJA CAZIN
  • ĆAMIL DURAKOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE U SREBRENICI, NA VLASTI KOALICIJA SDA I SNSD-A
  • USK : OD COVID-A 19 PREMINULO DEVET OSOBA
  • ZAVRŠENA VAKCINACIJA UPOSLENIKA KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU

BIHAĆKI GRADONAČELNIK POSJETIO BISKUPA BANJALUČKOG

- Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa savjetnikom Franjom Jurićem posjetio je u Banja Luci monsinjora Franju Komaricu, biskupa banjalučkog i počasnog građanina Bihaća

BIHAĆKI GRADONAČELNIK POSJETIO BISKUPA BANJALUČKOG


BANJA LUKA, 24. marta - Susretu je prisustvovao i Zoran Piličić, generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci s kojim Grad Bihać ima izuzetno dobru saradnju.

Upravo je nastavak dosadašnje dobre saradnje i zajednička realizacija projekata koji za cilj imaju jačanje katoličke zajednice u Bihaću, te promocije Grada Bihaća, bile teme  sastanka.

Prema riječima gradonačelnika Fazlića razgovaralo se i o migrantskoj krizi i spremnosti Katoličke crkve u BiH da putem Caritasa nastavi pomagati humanitarne organizacije koje vode brigu o migrantima u Bihaću i USK-a.

"Jedno od nezaobilaznih tema o kojima smo razgovarali jeste i problem financiranja osnovne škole u KŠC Ivan Pavao II u Bihaću gdje sam ponovio svoj ranije izrečen stav da je to jedan od strateških projekata Bihaća, da je on za nas bitna obrazovna ustanova i da kantonalne vlasti moraju iznaći i sredstva i volju da ovaj problem riješe“ - istakao je gradonačelnik Fazlić.

Biskup Komarica zahvalio je gradonačelniku Fazliću na svemu što je Grad Bihać uradio za katoličku zajednicu u Bihaću, naglasivši da će u Biskupiji banjalučkoj i svim vjernicima, Bihać i njegovi građani uvijek imati iskrenog prijatelja i partnera.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING