INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • AKTUELNO: ZASJEDA OPĆINSKO VIJEĆE KLJUČ
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

BIHAĆ: UPRILIČENO VEČE HORSKE MUZIKE U POVODU DANA DRŽAVNOSTI BIH

- U Bihaću je sinoć održano veče horske muzike. Svečanost je to, koju je u povodu Dana državnosti BiH, uz podršku brojnih prijatelja organizirao ženski Gradski hor iz Bihaća, kao jedan od promotora grada. Druga je ovo po redu manifestacija te vrste, a bihaćkoj publici predstavila su se tri hora. Gosti su bili Gradski mješoviti hor „Harmonija“ iz Sanskog Mosta i vokalno-instrumentalni sastav „Forte“ iz Donjeg Vakufa...

BIHAĆ: UPRILIČENO VEČE HORSKE MUZIKE U POVODU DANA DRŽAVNOSTI BIH


BIHAĆ, 21. novembra - Uz horske prijatelje iz Sanskog Mosta i Donjeg Vakufa, ženski Gradski hor iz Bihaća, dostojanstveno i uz pjesmu, obilježio je dan obnove državnosti Bosne i Hercegovine. Oko 70 učesnika pokazalo je svu ljepotu horskog pjevanja u ovom činu koji je poklonjen publici.

Inače, ovo posebno veče horske muzike otvorio je Mješoviti hor "Harmonija" iz Sanskog Mosta kolažom pjesama pod nazivom „Bosna“. Na repertoaru ovog sastava su tradicionalne bh. i pjesme svih zemalja Balkana, pjesme svjetske literature i svakako, na što su posebno ponosni, duhovne pjesme svih naroda Bosne i Hercegovine. Članovi ovog hora, koji egzistira od 2012. godine, kažu da vole druženja i da se posebno vesele putovanjima i koncertima sa prijateljima iz drugih horova zbog čega im nije bilo teško doći u Bihać.

O ovoj noći slavljenja muzike, pjesme i domovine više detalja donosimo u TV Dnevniku...

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING