INFO

  • U USK NEMA ZARAŽENIH OSOBA
  • VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A ODBACILO REZOLUCIJU RUSIJE I KINE O UKIDANJU OHR-A
  • EVROPSKA UNIJA: PORICANJE GENOCIDA JE U SUPROTNOSTI SA OSNOVNIM EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA
  • U TUŽILAŠTVU BIH BIT ĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID
  • DANAS ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • DETALJI ODLUKE O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA I VELIČANJA RATNIH ZLOČINACA
  • KOJE KAZNE ZATVORA PODRAZUMIJEVA INZKOVA ODLUKA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA

BIHAĆ: U GRADSKOJ DŽAMIJI VJERNICI KLANJALI BAJRAM-NAMAZ

- Bajram – namaz u Gradskoj džamiji u Bihaću predvodio je Suad ef. Mahmutović, koji je vjernicima prenio i dio bajramske poruke bihaćkog muftije Mehmeda ef. Kudića...

BIHAĆ: U GRADSKOJ DŽAMIJI VJERNICI KLANJALI BAJRAM-NAMAZ


BIHAĆ, 20. jula - Brojni vjernici u Unsko-sanskom kantonu (USK) su u svim džamijama i mesdžidima klanjali Bajram – namaz. Odlukom Vlade USK zbog kolektivne šehidske dženaze u Prijedoru proglašen je Dan žalosti, tako da će se vjernici u ovom dijelu BiH iz poštovanja prema žrtvama zločina iz 1992. godine danas suzdržavati od svečarske atmosfere.

Bajram – namaz u Gradskoj džamiji u Bihaću predvodio je Suad ef. Mahmutović, koji je vjernicima prenio i dio bajramske poruke bihaćkog muftije Mehmeda ef. Kudića.

- Ove godine prvi dan kurban-bajrama je i dan kolektivne dženaze za šehide Prijedora i doline Sane. Oni su ubijeni jer su bili različiti od svojih ubica; bili su dobri ljudi, bili su Bošnjaci, muslimani. Zato vas pozivam da se sjetimo naše nepravedno ubijene braće, da im klanjamo dženazu i na dostojanstven način ih ukopamo. Molim Allaha da nam podari takvaluk i očisti naše duše, te da nam ukaže svoju milost, kao što ju je ukazao Ibrahimu i porodici Ibrahimovoj - dio je bajramske poruke bihaćkog muftije Kudića.

Efendija Mahmutović naglasio je važnost ljudskih manira i lijepog ponašanja, obrazovanja, dostojanstvenosti i svjesnosti Allahovih odredbi, naročito u današnje vrijeme brojnih izazova za čovječanstvo. Podsjetio je i da se žrtvovanjem kurbana u prva tri bajramska dana vjernici odmiču od pohlepe, zavidnosti i nadmenosti.

Kolektivna šehidska dženaza za 12 žrtava zločina u Prijedoru 1992. godine klanjat će se danas u Memorijalnom centru Kamičani u Kozarcu, s početkom u 12 sati.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING