INFO

  • DANAS UMJERENO OBLAČNO VRIJEME
  • LIJEPA VIJEST ZA PENZIONERE: OD SEPTEMBRA VEĆE PENZIJE
  • DANAS U BOSNI I HERCEGOVINI PRIJE PODNE SUNČANO
  • POČELA REEKSHUMACIJA U MEMORIJALNOM CENTRU POTOČARI

BIHAĆ: PREDŠKOLSKE USTANOVE U PRIPREMAMA I ČEKANJU BOLJIH VREMENA

- Pandemija koronavirusa, zbog koje je proglašeno stanje prirodne nesreće i uvedene brojne zabrane i ograničenja rada i kretanja, zatvorila je i vrata ovdašnjih javnih i privatnih predškolskih ustanova, zbog čega su djeca ostala u svojim domovima a većina odgajatelja s njima radi putem wiber-grupa ili mesendžera. Vrijeme do otvaranja ustanove, u Dječijem vrtiću Bihać iskoristili su za uređenje prostorija i dvorišta oba objekta s novim mobilijarem, a što će najmlađima boravak i pohađanje nastave učiniti ljepšim i ugodnijim...

BIHAĆ: PREDŠKOLSKE USTANOVE U PRIPREMAMA I ČEKANJU BOLJIH VREMENA


BIHAĆ, 20. aprila - Nakon izvedenih radova, dvorište Dječijeg vrtića u parku sada izgleda ljepše i urednije a pored novopostavljenih tobogana, klackalica i ljuljački na kojima će mališani dio vremena svoga boravka provesti u igri, okoliš krase i zasađeni čempresi i nova ograda.     

U sanaciju oba objekta i uređenje dvorišta vrtića, kako kaže direktorica Goretić, utrošeno je milion KM od čega su 148. 000 osigurali iz donacija a ostatak su vlastita i sredstva iz realiziranih projekata. U uređenje dvorišta u vrtićima Park i Ozimice uloženo je 110. 000 KM. I u narednom periodu uložit će sredstva u nabavku dječjih sprava. Vrtić pohađa 375 djece, devedeset i jedno dijete je na listi čekanja, čime je početak školske godine osiguran novim grupama. 

Priču o predškolskim ustanovama u vrijeme pandemije donosimo u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING