INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

BIHAĆ: POTPISAN SPORAZUM O FINANSIRANJU PROJEKTA NAVODNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

- Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u Bihaću prisustvovao potpisivanju Sporazuma o provedbi Projekta razvoja navodnavanja za podprojektno područje Bihać, što podrazumijeva područja Klokot - Papari i Bakšaiš...

BIHAĆ: POTPISAN SPORAZUM O FINANSIRANJU PROJEKTA NAVODNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA


BIHAĆ, 9. aprila - Potpisanim sporazum preciziraju se rokovi njegove provedbe, a osnovni ugovor za ovaj projekt potpisan je ranije. Sporazum su danas potpisali direktor Jedinice za implementaciju projekata Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Alojz Dunđer i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Ukupna vrijednost projekta, kojeg finansiraju Svjetska banka i Federalno ministarstvo proljoprivrede, vodoprivrede i šumarsta, iznosi 1.988.265,91 KM, a treba omogućiti navodnjavanje 86,6 hektara na ovim lokalitetima. Cilj je unaprijediti sistem navodnjavanja i tako pomoći poljoprivrednim proizvođačima.

Istaknuvši važnost i benefite koje donosi ovaj projekat, ministar Dedić je ukazao i na ostale projekte, kreditne linije, kao i evropska grant sredstva do kojih poljoprivrednici u Federaciji BiH mogu doći u saradnji s resornim ministarstvom, a što im uveliko može olakšati, ali i povećati proizvodnju.

Ministar je pozvao Gradsku upravu Bihaća da informiše poljoprivrednike na ovom području o programima za apliciranje za sredstva u Federalnom ministarstvu, zatim za povoljne kreditne linije Garantnog fonda pri Razvojnoj banci FBiH, te novom „IFAD“ programu.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING