INFO

  • KORONA BILANS U USK: 138 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • IZ KONTEJNERA U POTRESOM UNIŠTENI DIO ZGRADE – IZMJEŠTENA COVID AMBULANTA BIHAĆKOG DOMA ZDRAVLJA
  • SUTRA U BIH NAOBLAČENJE, U VIŠIM PODRUČJIMA SNIJEG
  • RAZGOVOR S JASMINOM HUSETIĆEM, DIREKTOROM ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • ZDRAVSTVENI RADNICI IZ USK I DALJE BEZ DECEMBARSKE PLATE
  • POREZNA UPRAVA FBIH: REKORDNA NAPLATA PRIHODA U PROTEKLOJ GODINI
  • BIJELA KUĆA: RUSIJA BI U SVAKOM TRENUTKU MOGLA NAPASTI UKRAJINU
  • VELIKA KLADUŠA: NEZADOVOLJNI ČLANOVI UDRUŽENJA POLJOPRIVREDNIKA ALI I PODUZETNICI

BIHAĆ: POTPISAN SPORAZUM O FINANSIRANJU PROJEKTA NAVODNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

- Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u Bihaću prisustvovao potpisivanju Sporazuma o provedbi Projekta razvoja navodnavanja za podprojektno područje Bihać, što podrazumijeva područja Klokot - Papari i Bakšaiš...

BIHAĆ: POTPISAN SPORAZUM O FINANSIRANJU PROJEKTA NAVODNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA


BIHAĆ, 9. aprila - Potpisanim sporazum preciziraju se rokovi njegove provedbe, a osnovni ugovor za ovaj projekt potpisan je ranije. Sporazum su danas potpisali direktor Jedinice za implementaciju projekata Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Alojz Dunđer i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Ukupna vrijednost projekta, kojeg finansiraju Svjetska banka i Federalno ministarstvo proljoprivrede, vodoprivrede i šumarsta, iznosi 1.988.265,91 KM, a treba omogućiti navodnjavanje 86,6 hektara na ovim lokalitetima. Cilj je unaprijediti sistem navodnjavanja i tako pomoći poljoprivrednim proizvođačima.

Istaknuvši važnost i benefite koje donosi ovaj projekat, ministar Dedić je ukazao i na ostale projekte, kreditne linije, kao i evropska grant sredstva do kojih poljoprivrednici u Federaciji BiH mogu doći u saradnji s resornim ministarstvom, a što im uveliko može olakšati, ali i povećati proizvodnju.

Ministar je pozvao Gradsku upravu Bihaća da informiše poljoprivrednike na ovom području o programima za apliciranje za sredstva u Federalnom ministarstvu, zatim za povoljne kreditne linije Garantnog fonda pri Razvojnoj banci FBiH, te novom „IFAD“ programu.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING