INFO

  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO
  • POČINJE SUĐENJE U AFERI RESPIRATORI: PRVO ROČIŠTE ZAKAZANO ZA PETAK
  • BH POLJOPRIVREDA NA BRISANOM PROSTORU: O POLJOPRIVREDI I BUDUĆIM KORACIMA POLJOPRIVREDNICI RAZGOVARALI U VOGOŠĆI
  • U ORGANIZACIJI OBRTNIČKE KOMORE: USPJEŠNO ZAVRŠENA DVODNEVNA RADIONICA O KREIRANJU PROJEKATA
  • USK: POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI VLADE USK I ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA
  • MERKEL I BIDEN DOGOVORILI JAČANJE TRANSATLANTSKE SARADNJE
  • PRAVDU SU ZAMELE GODINE ĆUTANJA: IMENA KRIVACA FERIDA JE PONIJELA SA SOBOM U GROB
  • USK. NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU IDE PO PLANU, UZ RJEŠAVANJE PITANJA NORMALNOG I SIGURNOG ODVIJANJA PROCESA
  • BIHAĆ: OBILJEŽENA GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA BUGARA I ČAVNIKA
  • PRESS KONFERENCIJA: PREDSTAVNICI VLADE I SKUPŠTINE USK DANAS GOVORILI O PODUZETIM AKTIVNOSTIMA I BUDUĆNOSTI DOMA ZDRAVLJA BIHAĆ

BIHAĆ: ODRŽANA 210. SJEDNICA VLADE UNSKO-SANSKOG KANTONA

- Na ovom zasjedanju Vlade USK više riječi bilo je o sredstvima koja su doznačena sa višeg nivoa, tj. od Vlade FBiH, a koja su usmjerena za prioritetne potrebe u oblasti zdravstva i sigurnosti...

BIHAĆ: ODRŽANA 210. SJEDNICA VLADE UNSKO-SANSKOG KANTONA


BIHAĆ, 12. januara - U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Premijer Mustafa Ružnić i članovi Vlade razmatrali su između ostalog: Program rada JU „Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona“ Bihać za 2021. godinu, Izvještaj o utrošku namjenskih sredstava Ministarstva za građenje, prostomo uređenje i zaštitu okoliša za 2020. godinu te Informaciju po pitanju sredstava dodijeljenih Unsko-sanskom kantonu od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Odlukom od 20.06.2019. godine.

- Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 20.06.2019. godine donijela Odluku o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu - Federalnom ministarstvu financija sa pozicije „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima kantoni i općine", kojom je utvrdila kriterije raspodjele sredstava utvrđenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu a kojom je za Unsko-sanski kanton raspoređeno 4.000.000 KM.

Navedena sredstva utvrđena su za potrebe zdravstva i uspostavljanje povoljnog stanja sigurnosti u Unsko-sanskom kantonu na osnovu Zaključka Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlada Unsko-sanskog kantona je, na prijedlog Ministarstva finansija Unsko-sanskog kantona donijela Odluku o usmjeravanju tekućeg granta transfera od višeg nivoa vlasti broj: 03-017-856/2019 od 12.09.2019. godine, kojom je utvrđeno da je od strane Federalnog ministarstva finansija 10.07.2019. godine uplaćeno 4.000.000,00 KM na račun Budžeta Unsko-sanskog kantona, na temelju Zaključka Parlamenta Federacije BiH usvojenim na sjednici Parlamenta FBiH posvećenoj migrantskoj krizi u Unsko-sanskom kantonu.

Na osnovu Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine ministrica zdravstva, rada i socijalne politike i ministar unutrašnjih poslova, kao predstavnici resora koji su aktuelni nositelji tereta migrantske krize, na sastanku sa premijerom Unsko-sanskog kantona dogovorili su raspored sredstava u iznosu od 2.500.000 KM za oblast zdravstva te 1.500.000 KM za provedbu poboljšanja humanitarno - sigurnosne situacije.

Pregledom stanja računa Budžeta Unsko-sanskog kantona na dan 11.01.2021. godine utvrđeno je, da na transakcijskom računu Budžeta Unsko-sanskog kantona primljeni tekući transferi od Federacije BiH - rezervisana sredstva za MUP USK iznose 1. 246.190, 73 KM.

Sredstva namijenjena za oblast zdravstva preraspoređena su Kantonalnoj bolnici u Bihaću i domovima zdravlja, angažiranim u pružanje pomoći migrantskoj populaciji, obrazloženo je. Ova Informacija biće proslijeđena Federalnom ministarstvu finansija.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING