INFO

  • PRIČA O LEGALIZACIJI KANABISA ZA LIJEČENJE U BIH TRAJE VEĆ PET GODINA, "ZAPELO" KOD IMENOVANJA KOMISIJE
  • TREĆA UZASTOPNA POBJEDA JEDINSTVA
  • SUTRA SE NAVRŠAVA 27 GODINA OD VRAĆANJA IMENA BOŠNJACI I BOSANSKOG JEZIKA
  • BH. DRŽAVLJANI ĆE MOĆI U SLOVENIJU SA NEGATIVNIM TESTOM, ALI SAMO AKO JE NAČINJEN U EU
  • VLADA ARMENIJE PROGLASILA RATNO STANJE I MOBILIZACIJU ZBOG SITUACIJE U NAGORNO KARABAHU
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO

BIHAĆ: OBILJEŽENO 20 GODINA GRADSKE GALERIJE

- U prisustvu velikog broja posjetitelja, upriličeno je otvorenje izložbe "20 godina Gradske galerije Bihać", na kojoj je predstavljeno 40 radova umjetnika čije su izložbe označile njen dosadašnji rad

BIHAĆ: OBILJEŽENO 20 GODINA GRADSKE GALERIJE

BIHAĆ, 30. novembra - Gradska galerija obilježila  je važan jubilej. Navršilo se 20 godina otkad je galerija svečano otvorena izložbom bihaćkih likovnih umjetnika.

Tim povodom, u prisustvu velikog broja posjetitelja, upriličeno je otvorenje izložbe "20 godina Gradske galerije Bihać". Na izložbi je predstavljeno 40 radova umjetnika čije su izložbe označile dosadašnji rad galerije.

Bihaćka Gradska galerija važi za primjer profesionalnosti i uspjeha u radu. Osnovana je prije 20 godina i odlukom tadašnjeg Općinskog vijeća smještena na najatraktivniju lokaciju u strogom centru grada, po uzoru na sve galerije u svijetu.

„Kada smo pravili galeriju, pravili smo je evropski. Program sam za sebe govori, 235-ta je ovo izložba, u prosjeku je to više od 13 godišnje. Sve što vrijedi u BiH, moglo se proteklih godina ovdje vidjeti“, kaže Nermin Delić, prvi direktor Gradske galerije.

Adnan Alagić, bivši je načelnik Bihaća u čijem mandatu otvorena galerija:

„Imali smo priliku prije 20 godina da pogledamo izložbu likovih umejtnika Bihaća. Jedan broj njih više nije s nama. Ali oni su živi dok su živa njihova djela. U potpunosti smo tada finansirali ovaj  projekt“.

Povodom jubileja, u Gradskoj galeriji će 13. decembra biti održana promocija monografije „20 godina Gradske galerije Bihać“ i prezentacija novog vizuelnog identiteta ove ustanove.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING