INFO

  • KANTONALNI SUD U BIHAĆU DONIO RJEŠENJE KOJIM SE OSUMNJIČENOM ABDIĆ FIKRETU PRODUŽAVA PRITVOR ZA DVA MJESECA
  • CAZIN: U MZ POLJE PRIVODI SE KRAJU REALIZACIJA JOŠ JEDNOG INFRASTRUKTURNOG PROJEKTA
  • SVAKODNEVNO SE GRANIČNI POLICAJCI SUSREĆU SA ILEGALNIM MIGRANTIMA
  • 46 NOVIH POZITIVNIH UZORAKA NAKON TESTIRANJA NA KCUS-U: 7 PACIJENATA HOSPITALIZOVANO SA TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM
  • TURISTIČKI VAUČERI RAZLOG SU VEĆEG BROJA TURISTA U BIHAĆU ZA VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONAVIRUSA U USK
  • DANAS SE U SVIJETU OBILJEŽAVA MEĐUNARODNI DAN MLADIH
  • OBRTNICIMA JE U ZNAČAJNOJ MJERI UGROŽENO POSLOVANJE ZBOG PANDEMIJE

BIHAĆ - NASTAVAK REKONSTRUKCIJE JAVNE RASVJETE

- Uz podršku Evropske unije realizirana je druga faza rekonstrukcije javne rasvjete na području grada Bihaća u iznosu od 1.170.000 KM. Zahvaljujući ovom projektu u 136 gradskih ulica postavljeno 3437 rasvjetnih tijela sa LED tehnologijom i zamijenjeno preko 120 stubova javne rasvjete

BIHAĆ - NASTAVAK  REKONSTRUKCIJE JAVNE RASVJETE


BIHAĆ, 1. jula - Naglasak čitavog projekta bio je na javnim institucijama i ulicama koje gravitiraju ka objektima od značaja za građane, te su zbog toga bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i šef Kooperacija pri Delegaciji EU u BiH Richard Máša obišli krug Kantonalne bolnice u Bihaću, Doma zdravlja Bihać, te Ɖačku ulicu u kojoj se nalazi nekoliko školskih objekata.

 „Hvala Evropskoj uniji na podršci ovom projektu kojim smo značajno modernizirali veliki dio javne rasvjete na području grada Bihaća ali i osvijetlili neke ulice  u kojima ranije nije bilo rasvjete. Ovaj projekat posebno je značajan sa aspekta energetske efikasnosti, odnosno uštede električne energije od skoro 60%. Račun za električnu energiju za javnu rasvjetu koji je ranije iznosio i do 75.000 KM mjesečno danas iznosi oko 35.000 KM  zahvaljujući čemu će Grad Bihać i ostvariti značajne uštede u budžetu u narednim godinama“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Drago mi je da sam ponovo u Bihaću a pogotovo kada je u pitanju ova lijepa priča koja ima za cilj poboljšanje sigurnosti građana Bihaća. Evropska unija je nalojalniji partner Bosne i Hercegovine i sa ovim projektom Grad Bihać imati će priliku da osjeti uštede u svom budžetu kada je u pitanju javna rasvjeta. Veoma smo zadovoljni rezultatima ovog projekta. Zamijenjeno je više od 3000 rasvjetnih tijela, a između ostalog, naš prioritet je bio pokriti  zdravstvene i obrazovne ustanove u Bihaću„ - rekao je Máša.

Direktor JU Zavod za prostorno uređenje Ademir Toromanović, koji je vršio nadzor nad realizacijom ovog projekta istakao je da sva postavljena rasvjetna tijela imaju garantni rok od 5-7 godina zbog čega se i troškovi održavanja javne rasvjete svode na minimum.

Ovaj projekat predstavlja nastavak prve  faze projekata rekonstrukcije javne rasvjete za koju su sredstva obezbijedili  Grad Bihać, Vlada Velike Britanije i Vlada ŠvedskeVEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING