INFO

  • ARIFAGIĆ: ZATVARAM FARMU!
  • DANAS U BOSNI I HERCEGOVINI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • POČELO ŠTAMPANJE GLASAČKIH LISTIĆA U BIH, KOŠTAT ĆE VIŠE OD 800 HILJADA KM
  • OKO NA BH PRAVOSUĐU: PAŽLJIVO ĆEMO PRATITI PROVEDBU REVIDIRANE STRATEGIJE ZA RAD NA PREDMETIMA RATNIH ZLOČINA
  • GRANIČNA POLICIJA I SIPA: AFGANISTANAC PREBACIVAO ČAMCEM MIGRANTE IZ SRBIJE U BIH

BIHAĆ: DOGOVORENE OPERATIVNE AKTIVNOSTI IZMJEŠTANJA MIGRANATA IZ KAMPA VUČJAK

- Počele su aktivnosti na reallizaciji zaključaka sa sastanka u petak, premijera, ministra sigurnosti i predstavnika IOM-a na izmještanju migranata iz USK. Prioritet je Vučjak, čije aktivnosti na njegovom zatvaranju počinju sutra. Kako je danas rečeno, autobusi će biti spremni da prevezu migrante sa ove lokacije do centra Ušivak i ukoliko se ukaže potreba do Salakovca. Izmještanje viška migranata koji borave na ulicama i u napuštenim objektima, jednom rječju koji nisu korisnici Bire i Mirala i centara sa porodicama, također će biti provedeno do srijede, do kada traje akcija. Ušivak i Salakovac prijelazna su rješenja do stavljanja u funkciju kasarne Blažuj, što se očekuje najkasnije za mjesec dana...

BIHAĆ: DOGOVORENE OPERATIVNE AKTIVNOSTI IZMJEŠTANJA MIGRANATA IZ KAMPA VUČJAK


BIHAĆ, 9. decembra - U Bihaću je u jutarnjim satima održan sastanak premijera, ministara unutrašnjih poslova i zdravstva, policijskog komesara te predstavnika IOM-a i Crvenog križa.

Dogovarali su se detalji oko trodnevne akcije izmještanja migranata u centre van USK. Najviše je posla, očekivano, oko zatvaranja kampa Vučjak iz kojeg sutra, konačno, počinje izmještanje migranata. Zbog složene sigurnosne situacije te najave pojedinih da ne žele napustiti Vučjak, do kraja dana, održat će se još jedan sastanak sa svim akterima operativnih radnji koje će sutra uslijediti.

Više o dogovorenom donosimo u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING